Az MSZP azt követelte a kormánytól, hogy ne verje át a családokat a dupla családi pótlékkal, de a Fidesz szerint az MSZP veri át a családokat.

A Fidesz-frakció szerint "a gyermekes családokat egyedül a szocialisták akarják átverni"; elképesztőnek nevezték, hogy azok beszélnek a családok támogatásáról, akik "mindig csak elvettek tőlük és folyamatosan megszorításokkal sújtották őket".

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő előzőleg sajtótájékoztatón azt mondta: pártja azt követeli a kormánytól, hogy "ne verjék át" a magyar családokat, ha már bejelentették, tényleg fizessék ki augusztusban a dupla családi pótlékot. Szerinte ugyanis Rétvári Bencének, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárának dupla családi pótlékról szóló bejelentése "szimpla átverés", hiszen valójában arról van szó, hogy a szeptemberi családi pótlékot utalják át augusztusban, azonban így a magyar családok szeptemberben "nulla forintot" kapnak.

A Fidesz-frakció közleményében azt írta, a baloldali kormányok nemcsak elvették a családi adókedvezményt, hanem még a családi pótlékot is meg akarták adóztatni. Hozzátették: ha az Alkotmánybíróság nem akadályozta volna meg 2009-ben, "havi több ezer forintot húztak volna ki" a gyermekesek zsebéből a családi pótlék megadóztatásával.

Hangsúlyozták: a kormány 2010 óta nemcsak megvédte a családi pótlékot, hanem bevezette és folyamatosan bővíti a családi adórendszert, amellyel több pénz marad a családok zsebében. Úgy folytatták: a gyermekes családok iskolakezdését előrehozott családipótlék-kifizetéssel és az ingyenes tankönyvellátás kiterjesztésével is segítik. A szeptemberi családi pótlék már augusztus végén megérkezik, a most következő tanévben pedig több mint 1 millió gyerek kap ingyen tankönyvet és minden eddiginél több pénzt fordítanak az ingyenes gyermekétkeztetésre is – olvasható a közleményben.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Ezeket kihagyták a Fideszesek az ön fényezésből:
Megadóztattuk a minimálbért.
Az egykulcsos adóval egy csomó pénzt hagytunk az emberek nagyjából 10%-nak zsebében.
Bevezettünk úgy 3 tucat új adót.
Emeltük az ÁFA-t, minden létező járulékot.
Megszüntettük a rokkant nyugdíjat.
Megszüntettük a korkedvezményes nyugdíjat.
Bevezettük a tandíjat.
Lenyúltuk a takarékszövetkezeteket.
A munkavállalók kárára módosítottuk a Munka Törvénykönyvét.
Haverok közt osztottuk szét az állami földeket.
Lenyúltuk a szerencsejáték ipart.
Lenyúltuk a dohányforgalmazást.
Lenyúltuk 3 millió ember magánnyugdíját.
Lenyúltunk minden létező közbeszerzési eljárást.
A​z egészségügyet aktív eutanáziává tettük.
Leépítettük a sajtószabadságot.
Leépítettük a demokráciát.
Összebalhéztunk minden civilizált állammal.
Gyilkosokkal kereskedtünk.
Diktatúrákkal cimborálunk.
Fényesre nyaljuk Putyin seggét.
30 évre katasztrofális adósságba verjük az országot.
Koncepciós pereket rendeztünk.
Magánhadsereget csináltunk.
Üres stadionokra kúrtuk el a pénzt.
Százezer szám üldözzük el a munkavállalókat az országból.
Európa szégyenévé tettük a hazánkat.
"elképesztőnek nevezték, hogy azok beszélnek a családok támogatásáról, akik "mindig csak elvettek tőlük és folyamatosan megszorításokkal sújtották őket"
7 év teljhatalom után ez a duma már elég szar.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
patyuka
Egyébként pedig a cím hamis, mert e miatt az aljas, álságosan szofisztikált hazugság miatt valamennyi demokratikus érzelmű párt, sőt minden épeszű ember szót emelt, nem csak az MSZP. Igaz, "a Fidesz-frakció közleményében" nem zúdított külön-külön címzetten mindahányra újabb hazugságözönt, mert hajdan volt kormányzati tényezőként csak a szocialistákat mocskolhatta.

Hazudtak ők már ennél sokkalta súlyosabbat is, így a baj valójában ott van, hogy a változást deklaráltan akaró demokratikus pártok - minthogy még elemi szintű együttműködés sincs közöttük - ezt az újabb "magaslabdát" sem képesek "lecsapni". Azaz: miatta már csak az MSZP, ill. a DK-sok háborog, a vádakban érintetlenek pedig - mintegy a' la 'hallgatásbeleegyezés' - már meg sem szólalva lényegében kollaborálnak! De - az ellenzéki káoszt csak fokozó Botka-attitűd okán - a megnevezett kettő sem közösen tiltakozik...
Dr plágium
A probléma akkor lesz, mikor szeptemberben nem lesz családi pótlék...És sajnos sokan lesznek akik nem értik miért. Mert ugye azt modták augusztusban duplán kapnak...és várni fogják a szeptemberit...
karma1
B+ fide$$! Mit vadaskodsz, hogy az mszp meg a tobbi part megszuntetett nehany szocialis intezkedest? Es ti hanyat/
Es ha ezek a csunya ellenzeki partok ezt tettek, ti miert nem dolgoztatok azon az elmult 7 evben, hogy szepen fokozatosan ninden elvett kedvezmenyt kamatostul visszaadjatok a zembereknek?A zaszlo nektek is allt, meg lehetett volna cafolni egyszeruen az ellenzek negativ intezkedesit: nem tettetek!'Akkor most kuss, mert NEM adtatok semmifele dupla csepet, csak a szeptemberit hoztatok elore.
Hazug, aljas banda!
szaboria1
@verőce21: Lassan látom már kezded megérteni mennyire félre tájékoztatás történik a kormány részéről. Sajnos ez megy évek óta.
verőce21
@szaboria1: Sosem tartottam jó ötletnek ezt a bejelentést: "dupla családi pótlékot kapnak a családok augusztusban". - sokkal korrektebb lett volna, "előrehozza a kormány a szeptemberi családi pótlék kifizetését augusztusra..."

És azt sem tartom jó ötletnek, hogy "a családiház építését csak be kell jelenteni"! - mert nem érti az építtető, hogy miért akarnak akkor, pl. a tervezők, a korábbiakhoz képest háromszoros tervezési díjat elkérni?
- és szerintem még így sem éri meg a tervezőknek, hogy valakinek háza legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.