Beállt a vadak párzási időszaka, ilyenkor sokkal körültekintőbben kell vezetni az utakon, nem árt a lassítás sem.

A vadak párzási időszakának beálltával fokozott óvatosságra van szükség az utakon, hogy elkerülhetőek legyenek a vad gázolása miatti balesetek – mondta az Országos Baleset-megelőzési Bizottság főtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Kiss Csaba emlékeztetett arra, hogy táblával jelzik az utakon, ahol fokozott lehet a vadveszély. Felhívta a figyelmet arra: ezeken a helyeken fokozott figyelemmel, lassabban kell haladni, hogy a vad gázolását, illetve a hirtelen fékezés miatt a ráfutásos baleseteket el lehessen kerülni.

A statisztikák szerint a balesetek 0,6 százaléka vadgázolás, ezek egyharmada súlyos, kétharmada könnyű sérüléssel végződik. Kiss Csaba elmondása szerint nem jellemző, hogy ezekben a balesetekben emberek életüket vesztenék. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a motorosok nagyobb veszélynek vannak kitéve.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Nem ártana sok helyen ha hálókat is kitennének nem csak egy mezei figyelmeztető táblát. Gondolok itt az útmenti sűrű, erdős területekre.
Equus
azt hittem, h az emberminiszter rendeletben kötelezte a fidiótákat üzekedésre... hát nem... de ettől még lehet ilyen rendelet...
Sámannus
Semilyen Zsócit kell csak bekalickázni, a több stüszi vadász le megyen kutyába.
Az idén korán kezdődött a bőgés, ami a bajai halászlé versennyel indult az M1-en :DD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.