talán csak szubjektív benyomásként, de mintha szaporodnának a védtelen jószágok sérelmére elkövetett galádságokról szóló hírek. Külföldiek és belföldiek egyaránt. Amelyeket látva nagyon szeretném remélni, hogy a látszólagos gyakoriság tényleg csak látszólagos. Mert azt a történelemből tudjuk, hogy az etnikai, társadalmi leszámolásokat sokszor vezeti be az érintettek dehumanizálása. A véres hírek gyakoriságának növekedése, ráadásul a látszólagos büntetlenségük hordoz a sorok közt egy olyan üzenetet, hogy „nem-emberek” rovására nyugodtan lehet élvezkedni. Azt is tudjuk, hogy a Fidesz több politikusa nyílt provokációkat ígért. Márpedig nem lenne jó, ha olyan célt tételezhetnénk fel az említett hírekkel, mint a kommunikációs kifárasztás. Annak elérése, hogy sokan akár egy pogromkozeli helyzetre is csak legyintsenek

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Úgy tűnik folytatódik a lelki felkészítés.
propeller.hu/itthon/3301135-masfel-kilos-kolonccal-nyakan-dobtak-ki-alig-kilos?all#c1936791
Miközben jól látható, hogy mennyi agresszivitás feszül az egybites, a neki kiszolgáltatpottakon önkiélő humanoid állatokbaan.
Nessy
Félő, hogy egyre rosszabb lesz. Néha megdöbben az ember, hogy egy apróságon, sőt ok nélkül kitör a balhé az emberek között. Először csak verbálisan, aztán jön a kés, meg ami kéz közelben akad. Arról, hogy egy bántalmazott nőt megvédjenek, szó sem lehet. Innen aztán egy lépés, hogy bármi történik, senki nem lát, nem hall semmit.
Emlékezve a 2006-s eseményekre, ahol gátlástalanul randalírozott a bátor és hős, arcát sállal takaró tiszta tekintetű ifjúság, ma is elég nekik egy hívó szó.
GeoCravker
@Nessy: Ezért gondolom egyre komolyabban, hogy az MTI hírszerkesztői és a közbiztonságot szándékosan leromlani hagyók egy nagyon is átfogó terv fogaskerekei.
Hogy ősszel legyen olyan egybites banda, akik gondolkodás nélkül mozdulnak, ha Orbán vagy valamelyik széljobbos embere füttyent.
Nessy
@GeoCravker: Ne legyen igazad! Olyan jó lenne egy kis béke, nyugalom!
Igaz, aki 1956 után született, annak fogalma sincs arról, hogy ami most van, az milyen következményekkel járt anno. Azzal a különbséggel, hogy most nincs értelmes fiatalság, mert már elmentek!
Ha bármi történne, az már az periódus lenne, amikor sokan szereztek fegyvert, és vettek elégtételt vélt vagy valós sérelmeikért. Meg egy kicsit betörtek, fosztogattak. Erről nem igen szoktak mesélni az ünnepi megemlékezéseken.
GeoCravker
@Nessy: "Azzal a különbséggel, hogy most nincs értelmes fiatalság, mert már elmentek!"
Shengen kiváló szelep.

"Meg egy kicsit betörtek, fosztogattak"
No igen. Gyanítom, hogy amennyiben ma betörne valaki a sarki boltba, a borospalackokból molotov-koktélt készítene és azt a pintér-legények közé dobná, az ma is köztörvényesgazembernek minősülne. Aligha nemzeti hősnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.