Bár már vége van a vizes világbajnokságnak, a költségek még mindig emelkednek: most újabb 1,3 milliárd forinttal drágult meg a rendezvény.

Vége van már jó pár napja a vizes világbajnokságnak, ám úgy tűnik, ez a rendezvény költségvetését nem hatja meg, ugyanis az Index cikke szerint megint összejött egy 1,3 milliárdos drágulás.

"A növekedés nem az augusztus elején kezdődő Masters világbajnokság többletköltségeit rejti – ezekre is bizton számíthatunk még a jövőben –, hanem korábban megkötött szerződések drágulását, illetve néhány új költség napvilágra kerülését" – olvasható a cikkben.

Az Index gyűjtése szerint 

- nettó 789,2 millió forint ment el az információs rendszer üzemeltetésére, valamint a kiadott tabletek és egyéb okoseszközök beszerzésére. Ezt a tendert az Antenna Hungária Zrt. nyerte el.

- nettó 293 millió forintért takarított a vébé kiemelt helyszínein a B+N Referencia Kft. A cég több állami pályázaton is sikerrel vett részt.

- a Margitszigeti Casino felújítására szánt összeg (az épületnek a vébé első napjára kellett volna elkészülnie, de ez nem jött össze) 121 millió forinttal nőtt meg.

- "Az említettekhez képest aprópénz a zárás után öt nappal 7,85 millióval megdráguló hatáselemzés a KPMG jóvoltából, illetve a staff és média parkoló kialakítása a Satis Mobil Kft által, ami bő két héttel a szerződés határidejét, és egy héttel vébé végét követően 28,87 millióval került többe."

Az Index ideszámította még azt a 102 millió forintot, amit az üzemeltető Bp2017 Kft. szánt volna a hajójáratok kikötő-pontonjainak üzemeltetésére. Itt végül eredménytelen lett a közbeszerzés, ám a pontonok üzemeltek, vagyis valakik valahogy megrendeltek és igénybe vettek ott valamilyen szolgáltatást.

(Címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
ÉS? FIdesz kormány van, nem? Akkó' mit kő' csodákozni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Ez már nem is röhej, hanem siralom! Vastag pofátlansággal!
cs.n.
"nettó 789,2 millió forint ment el az információs rendszer üzemeltetésére, valamint a kiadott tabletek és egyéb okoseszközök beszerzésére. Ezt a tendert az Antenna Hungária Zrt. nyerte el."
Az megvan, hogy az AH Zrt. tulajdonosi jogát ki gyakorolja az államosítása óta? Hát tán nem csak a fejlesztési miniszter, akinek egyik cégét az AH is megbízta, és pont az a Seszták lett véletlenül a vizesvébé fő-fő akárkije is? Micsoda véletlenek vannak itten, kérem.
tudode
Előfordulhat, hogy a fiktív cuccok ÁTALAKULHATNAK "MAGÁNTŐKE ALAPPÁ" miszerint
.
Másképp bujkál a nemzeti tőkésosztály - 2. rész - A tökéletes rejtőzködés eszköze: a magántőkealap
propeller.hu/itthon/3298528-maskepp-bu.
.
Lehet, hogy KÉSZÜLNEK A TÚRÓS BUKTÁRA a gátlástalan kaparjkurták!!!
.
Bele kell, vagy nem kell törődni, hogy a FIDESZ-MAGYAR ÉRTELMEZŐ SZÓTÁR szerint minden mindennek az ELLENKEZŐJÉT VALÓSÍTJA MEG a Maffia kormány
.
hvg.hu/gazdasag/20110531_orban_viktor_ertekeles_kormanyzas
.
Igénytelen országnak ENNYIRE FUTJA!
.
..
justhpeter
Az olimpia is ez lett volna csak nagyságrendekkel nagyobb tételekben.
magyarbakancs
Ezeknek a szakmája asztalos?
mert enyves a kezük minden hozzá ragad.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/08/bonka.jpg
Szerelmesen Nézni Orbán Viktorra a verseny örökös győztese.
Nem jogállam. Trágyadomb. Ráadásul miután köztudott, hogy Magyarországon zéró tolerancia van a korrupcióval szemben (nem én mondtam, hanem Orbán Viktor az ő szájával, igaz, azt is Brüsszelben mondta, Budapesten meg az nem feltétlenül érvényes), az volna a minimum – ahogy ez jogállamok esetében lenni szokott egyébként -, hogy a regnáló hatalom írja elő, tegye kötelezővé a teljes elszámolási kötelezettséget mindenki számára. Mivel nem is feltételezzük, hogy lopnak, ennek semmi akadálya nem lehetne, nem igaz? Magyarország ehhez képest nem jogállam. Magyarország az a hely, ahol nyolcadik éve oligarchák, strómanok, közpénznyelő haverok testére szabják a törvényeket, a kormány pedig – ahelyett, hogy átláthatóságból példát mutatva követelné meg kivétel nélkül (!) mindenki mástól is az átláthatóságot – élére áll a korrupciónak. Minden áldott nap, amikor bármihez hozzányúl, amikor tetszőleges katonájuk kinyitja a száját.Mit nem értünk még mindig?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.