A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Unióban egyre komolyabb politikai erők érdekeltek az illegális bevándorlási helyzet megoldásában.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában a legújabb fejlemények közül bíztatónak nevezte, hogy a líbiai parti őrség több mint 1000 migránst mentett ki a Földközi-tengeren és szállított vissza az elmúlt napokban az észak-afrikai államba.

A belbiztonsági főtanácsadó úgy vélekedett: még hatékonyabb lenne az intézkedés, ha a migránsok visszaküldése mellett az embercsempészek hajóit is elsüllyesztenék. Bakondi György szerint ha sikeres lesz a líbiai parti őrség és határőrizeti erők megerősítése, az jelentősen akadályozhatja az embercsempész-szervezetek tevékenységét.

Vasárnap az olasz hatóságok nem engedték olasz vizekre és megtagadták a kikötési engedélyt Lampedusa szigetén az Orvosok határok nélkül (MSF) nem kormányzati szervezet migránsokat szállító mentőhajójától, miután a szervezet nem írta alá a római kormánynak a mentési munkát szabályozó magatartási kódexét. A német Jugend Rettet mentőhajóját az olasz hatóságok lefoglalták, a legénységgel szemben vizsgálat indult illegális bevándorlás pártolása címén. Az olasz ügyészség vizsgálata szerint a Jugend Rettet mentőhajója több alkalommal líbiai vizeken egyenesen az embercsempészektől vett át migránscsoportokat.

Ennek kapcsán Bakondi György azt mondta: az ügyben ügyészségi nyomozás van folyamatban. Hozzátette: úgy tudja, bizonyítékok, felvételek kerültek elő, amelyek bizonyítják, hogy a civil szervezet képviselői közvetlenül együttműködtek az embercsempészekkel. A főtanácsadó szerint meg kell várni a nyomozás végét, és kérdés, milyen hatással lesz ez a többi mentőszervezetre.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Jé a vakondi megmondó gyuribácsi. De rég hallottam duruzsolni ezt a végbélkéjencet.
quadrocopter
"Hozzátette: úgy tudja, bizonyítékok, felvételek kerültek elő, amelyek bizonyítják, hogy a civil szervezet képviselői közvetlenül együttműködtek az embercsempészekkel. "

A mentésben vesznek részt, te f@szfej! Sunyi pojáca, hol vannak azok a tökös fotók, melyek bizonyítanak?
Nessy
Meg kell beszélni az embercsempészekkel, hogy vetessenek magyar Letelepedési kötvényt a menekülőkkel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.