Valakinek jó üzlet lesz. Évek óta lobbizik a Belügyminisztérium azért, hogy szorosabb megfigyelés alá vonhassa az állampolgárokat – értesült a Népszava. Ahogy arról a 24.hu-n is beszámoltunk, egy új törvényjavaslat szerint központi helyen tárolnák az egyes szervek, mint a rendőrség, a közterület-felügyelet, a közútkezelő által készített kép- és hangfelvételeket. A felvételeket bűnmegelőzési, bűnüldözési, nemzetbiztonsági és terrorelhárítási célból igényelhetnék egyes szervek. Amennyiben a felvételeket nem használják fel, 15 nap elteltével automatikusan törlődnek. A rendvédelmi szervek külön indok nélkül is folyamatosan, korlátozás nélkül, nagy területen keresztül figyelhetnék az állampolgárok mozgását, a minisztérium indoklása szerint azért, hogy így gyorsabban tudjanak reagálni. Arra viszont nincs semmi garancia az ellenzők és az adatvédők szerint, hogy a kormány ne használná fel politikai célokra az így megszerzett adatokat. A lapnak egy névtelenséget kérő szakértő...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Volt már erre precedens, amikor családtagok egymást figyelték meg, és jelentették föl. Csak akkor macerásabb volt! Ma egyszerübb. A " Nagy testvér figyel"! A barátnőm szokta viccesen mondani, ha sétálunk: Mosolyogj, ott a kamera! Hát, minden vicc lehet komoly!
Felőlem a "legkisebb helyiségben" is megfigyelhetnek, de ha lehet szagos képet kapjanak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Nessy: Bizony, nagyon is megvolt ez az idoszak, amikor az ember azt sem merte a masiktol megkerdezni, hogy hogy van, mert nem tudhatta, hanyadan all az illetovel.
De az ideirogato verocefelek meg a tobbi idiotanak fogalma sincs arrol, hogy ez mit jelenthet , plane a mai technikaval, amikor nem egy nevtelen papirlevelben kapnak felvilagositast az AVH-nal...
kokopelli
@magyarbakancs: (10:17)
A leletet hétvégéig elhozhatod,a Markó utcából!
Gyanu : sokat ettél,de mibúl?" :--((
magyarbakancs
@kokopelli: szeretem káposztás tésztát meg borsozva.
Szag minta lelelt lehet,hogy addig el illan.
Nessy
@karma1: Volt szerencsém ehhez a korhoz! Remekül megtanultunk "kettős beszélni". Aztán pár év alatt leszoktunk, most előáshatjuk a régi technikát! Jelzem Orbán is ezt csinálja! Mást mond Brüsszelben, mást idehaza! Csak neki nem lenne muszáj!
kokopelli
@magyarbakancs: ...vetté von mintát hermetice! Akko most nyugid lenne!
...én babot ennék,meg szilvára aludttejet a pálpusztaihoz,és vinném a mintát..! :--))
quadrocopter
Emléxünk arra az esetre, amikor újságírót akart beszervezni a töketlen AvH " a saját érdekében(?)" és lesre futottak, mert a sajtós kitette a köz elé a próbálkozást?
Emlkélxünk arra esetre, amikor a méregdrágán megvásárolt Finfisher kormányzati kémprogram alkalmazásával nem boldogultak "titkosék" és bősz ímél-váltásba kezdtek a "Dear Support"-tal?

Na, ezek a bizonyos felvételek, presszió alkalmazásával elkövetett beszervezésre válhatnak alkalmassá, amikor a beszervezendő éppen gyúrja a szőke nőt - a felesége meg barna!

Az is mese, hogy 15 nap után törlődne a felvétel , mert mi van akkor, ha a 16. napon lenne rá szükség?

Remélem rendesen megtorpedozzák a szocializmusból átmenteni tervezett 03/74.sz. szig. titkos belügyminiszteri utasítás, terhelő adatok alapján történő beszervezésre vonatkozó részét!
Hisz Pintér még ezt tanulta a Rendőrtiszti Főiskola Bűnügyi Szakán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.