Még csak nem is tárgyal senkivel az összefogásról a Momentum a 2018-as választásokat megelőzően. A pártnak 106 egyéni indulója és saját miniszterelnök-jelöltje is lesz, de még nem döntötték el, párton belül vagy kívül keresnek embert.

Fekete-Győr András, a párt vezetője a legutóbbi küldöttgyűlésen bizalmi szavazást kért a programja mellett: a különállást és a jobbos kulturális témák felvállalását is megszavazták a momentumosok.

Egyedül, saját miniszterelnök-jelölttel indul a választásokon a Momentum

(Fotó: Marjai János/MTI)

Az Index szerint a Momentumban több párttag elmondása alapján élénk vita zajlott az összefogás kérdéséről, bár az MSZP-vel, DK-val való összefogást nagyjából mindenki elsőre elutasította. Momentum–LMP-összefogást már kevesebben utasították el egyből, a NOlimpia-kampány során jó viszony alakult ki a két párt között, ám a momentumos küldöttek szerint ennek inkább az LMP-sek lettek volna a haszonélvezői.

A végső döntést vasárnap hozta meg a küldöttgyűlés, a határozat kizár mindenfajta egyeztetést, koordinált indulást, de még azt is, hogy a Momentum vezetői formálisan meghallgassák más pártok ajánlatát.

Fekete-Győr András bizalmi szavazást kért magáról és a programjáról, 90 százalék támogatta.

„A politikai irány megerősítését, a bal-jobb megosztottságon felülemelkedő, a jobboldali kulturális témákat is nyíltan felvállaló politikához kértem támogatást”

– mondta.

Fekete-Győr az Indexnek azt mondta, hogy a pride-os részvételre buzdító videójáért és az Origo szerkesztőségébe „behatolós” akciójáért is kapott bőven kritikát párton belül, „elismerem, túl erős, túl sarkos fellépés volt mindkettő, máshogy mondanám, máshogy csinálnám most már, de az alapvető üzenetem nem változott egyik esetben sem”.

A miniszterelnök-jelölt személyének kiléte még nagy kérdés, a téma egyelőre nem is volt napirenden, az elnökség még arról sem beszélgetett, hogy párton belüli vagy azon kívüli személyben gondolkodjanak. – írja az Index.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ugye mindenki tudja hogy ezeknek sem orbán leváltása a cél,hanem bekerülni a húsosfazék közelébe!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
@bencemacska: Ezen kívűl nem fog nagyon messzire jutni. Kérdéses, hogy bekerül-e egyáltalán a parlamentbe? (amilyen rosszul állnak mostanában..)
Sámannus
Azért ez a szavazók negyedét is érintheti!
bencemacska
@colibri: ma, 12:11
A legrosszabb az, ha 4 és 5 % közötti értéket kapnak!!!
Az a Fideszé! És ők kapnak annyi pénzt, amiből megélnek további 4 évig a'la Thürmer.
bencemacska
@Sámannus: ma, 12:15
25%-ot jósolsz nekik?
Pálinkás Pál
Ugye mindenki tudja hogy ezeknek sem orbán leváltása a cél,hanem bekerülni a húsosfazék közelébe!!
staro2
Minden rájuk adott szavazat a fideszt erősíti.
Az ellenzék csak együtt lehetne erős, külön-külön csak a parlamentbe kerülés lehet a cél.
Ez nem magasabb matematika, ez elsős vagy ásodikos számtan.
szep napot
Orban trukk:
1. Figyelj a suiban es alkalmazd a Maslow fele piramist.
2014 Fiziologiai szukseglet: REZSICSOKKENTES!!!
2018 Biztonsag szukseglet: MIGRANSOK (bar mindketto jogos)
2. Hagyd a kis partokat elni. 1% utan nagy penz (Ketfarku, Dk, MOmentum). Majd kinyirjak egymast.
Az azert fura lesz, hogy egy Stand up comedys viccpart 2018-tol tobbszazmillios tamogatast fog kapni.
solidedge
Még a végén Orbán összevitatkozik, majd összeverekszik magával.
maci0427
A cél = bekerülni a Parlamentbe semmi munka = jó fizetés ! Olyan sötét ez a baloldal, mint a seggben a lyukam és ahelyett,hogy összefognának és tömörülnének, szaporodnak mint a nyulak,így még 2030 -ban sem lesznek a kormányon, ami nem is nagy baj elnézve ezeket a szedett - vedett gyülekezettet !
Peller Anikó
@Sámannus: jaj, jaj, negyedelni? Felezni nem lenne elég őket?
A fineszt meg elég lenne filézni.
szep napot
@maci0427: Miert is sotet a baloldal? NEKIK CSAK A PENZ KELL MUNKA NELKUL. F*szt akarnak ok kormanyozni.
Kiveve Feribohocot, aki egy bazari majom, o csak szerepelni akar (o nem a penzert csinalja) Szepen csendben szethordjak az MSZP, LMP stb. "baloldali" partok vagyonat azt annyi.
Levendula
Egyedül. Bíznak a küszöb elérésében és abban, hogy legalább 4 évig a parlamentben csücsülhetnek...
solidedge
Sajnos nem tudom tovább titkolni a demencia jeleit. A hozzászólást nem ehhez a cikkhez szántam.(Orbán Viktor ismét meghazudtolta egy korábbi kijelentését.)
Sámannus
@bencemacska: Nem, de legalább a negyede szimpatizál velük, ezért elgondolkodtató, milyen eszközzel érhetőek el kampány során. Fontos, ha gyakorlatlanok is találjanak tapasztalt támogatókat. a médiában, a politikában, és a gazdaságban. Tisztázzák időben a helyzeteket, mert az ellenséges hangulatban mindegy is mit tesznek, ha tétováznak.
bencemacska
@Sámannus: ma, 14:10
Tudod itt is igaz: "Nem közvélemény kutatást kell nyerni, hanem választást!"
jancsipapa
Ennyit a józan ítélőképességről ...
Sámannus
@bencemacska: nem hivatkozok közvélemény kutatásra. Itt arról van szó, hogy ki kapja el jobban a fonalat. Ez akkor kezd érdekessé válni, ha a fityesznek körkörös védelemre kell berendezkedni, és a többi elkezdi szalámizni a híveket.
Ahhoz minden számításba jöhető ellenfélnek híveket kell toborozni minden rétegből. Ha nem tudnak a pártok egész pályán érvényesülni, csak nyűgök lesznek egymás nyakán mint az összefogás nevezetű képződmény, amiben vak vezet világtalant elv érvényesül, ahol mindenki a másik hibáiból akar megélni.
RonaGyuri
Ebben az országban a regnáló gátlástalan gazembernél csak egy rosszabb van, ez a tucatnyi majom, aki az akar lenni!
Nessy
@Horizont: nem lenne probléma, ha marad a két forduló, és a töredék szavazatok korrekt szétosztása. De a Fidesz csinált magának egy választási törvényt, ami egy fordulós, és a nyertes mindent visz! Igy lehet 27 % = 2/3!
Az meg a levelezőtagozatosokkal simán összejön jövőre is! majd annyi levél fog érkezni, ahány szavazat hiányzik+1.
Béla333
Kockázatos döntés, hiszen 4,9 % esetén minden elúszik, de 5,1% megmagyarázhatja ezt a döntést.
Azt sajnálom, hogy az LMP szavazóit akarják a jelek szerint elszipkázni, nem a Fideszeseket.
Jelen felállás szerint én még mindig az LMP mellett maradok, hiszen semmit sem mutattak a Momentumosok, ami miatt őket kellene választani.
Az meg hogy Paksot nem utasítják el, az külön elgondolkoztató! Szerintem!
maci0427
@szep napot: Ezt írtam én is ! És azért sötét mert vannak akik komolyan gondolják azt,hogy lesz belőlük kormányfő vagy miniszter ! Ja és még a párttársai is hülyítik ezzel, ezeket a sötéteket !
Peller Anikó
@béla: a tetű kis megélhetési orbáncsicska bűnözők harcbaszálnak az 5.001 %-ért?

Sose nősz fel bélla.
Béla333
@Peller Anikó: 18.33
Ki osztja itt az észt és az erkölcsöt szerinted? Ti DK-sok?
Na ne röhögtess!
Peller Anikó
@béla: most mit rísz, csak segíteni akartam. Aki 5.1 % ért száll harcba az sima megélhetési bűnöző.

Választást 51 % -al lehet nyerni. Összefogással, nyilván. Tőlem vezetheted az összefogást akár az elempéddel is, de egyedül csak egy bűnöző vagy.

Le akarod váltani a cigót vagy csak nyafogni szeretsz, eldönthetnéd végre.
Béla333
@Peller Anikó: 18.47
"Le akarod váltani a cigót vagy csak nyafogni szeretsz, eldönthetnéd végre. "

Ezt először kérdezd meg az ezért egy lépést megtenni nem akaró pártvezetődtől.
Aki (ugyanúgy, ahogy te is) csak mástól vársz lemondást, megértést, alkalmazkodást, de ti Dk-sok minderre képtelenek vagytok.
Azt hiszitek, ti csak azért vagytok, hogy mindenki másnak megmondjátok a tutit!
bencemacska
@Horizont: ma, 17:42
De hogy kevesen mennek el szavazni, az is az ellenzék hibája. Nekik kell a szavazókat meggyőzni, hogy miért jobbak ők!
Nem egymással kellene foglalkozniuk, hanem veled és velem!
Equus
a momentumosoktól komolyabb párt a Kétfarkú. Még csak a bogrács füstjét érzik, de már tolakodnak a közelébe... reménytelen... ahogy a komplett marakodó ellenzék is az.
Ha az OLAF nem kezd komolyabb vizsgálatot, újabb 8 év a fidesznek, aminek a végére tutti 7 millió alá csökken az ország lakossága, ebből fele cigány lesz, 2 millió koldus sorsú bérlakásban élő, a többi állami hivatalnok, politikus, rendőr, börtönőr. Második hivatalos nyelv a roma lesz és ilyen nyelvű felszólalások lesznek az akkori parlamentben.
Folytatódik a magyar exodus.
lópicigáspár
Ezek az igazi fidelitasz! A másik csak humbug!
bencemacska
@lópicigáspár: ma, 20:09
Lehet, hogy előítéletesnek leszek minősítve, DE
Amikor megnéztem Fekete-Győr és néhány társa milyen körökből jön, és olvastam, hogy a Fidesz gazdaságpolitikája jó, akkor lehúztam a rolót előttük!
(Ki, hova nevezte ki Fekete-Győr apját 2010-ben?)
Peller Anikó
@bella: "csak mástól vársz lemondást"

Kihozol a sodromból, most írtam, hogy vezesd az összefogást az elempéddel vazze, mi a lófaszt akarsz még? Milyen lemondást vársz tőlem.

Hiszen te nem akarsz lemondani a hülyeségedről, vedd észre, hogy én még veled is összefognék beszki, az ilyen hülyék miatt nyer a cigny ismét és ismét és ismét.

Cygny = hattyú, nem cigány.

Én már minden igényemről lemondtam, csak egyetlenegy dolog számít. De te, becsület szobra? Inkább rohaggyon az ország vagy csak fideszbérenc vagy.

Jaa, értem már, mondjak le a fidesz leváltásáról, ahha.
egyvandor
Azt javaslom minden pártocska induljon egyedül a választásokon. Gorbán és bandája jót fog röhögni rajtuk. Mert a magyar politikus értelem hiányában úgy sem képes megegyezni senkivel sem. Az értelmesebbje meg hagyja el idejében ezt a szemétdombot.
Béla333
@Peller Anikó: 21.00
Ez a felismerésed üdvözlendő, de lehet hogy már késő lesz! Ha az elmúlt 7 évben folyamatosan ekéztétek, amortizáltátok az LMP-t, akkor bizony lehet hogy nem elég, hogy egy "Peller Anikó" álnéven kommentelő valaki fintorogva bejelenti, hogy bizony most már kellene az az LMP támogatása is Orbánék leváltásához! Ez nem így működik.
Én egyébként sem tudok semmiféle összefogást vezetni, hiszen csak egy kommentelő vagyok a sok közül.
Ha a DK valóban szeretné a Fidesz leváltását és nem megint csak bűnbak kell nekik azért, hogy ez miért nem sikerül, akkor talán hallja meg, hogy az ellenzéki választók mit is szeretnének! Nem csak a DK szavazók, hanem a többiek is!
Egyenlőre a te nemes felajánlásod az egy nagy nulla, pláne hogy még akár egy hete is a mocskos stílusoddal ekézted azt, aki nem értett veled egyet!
Mint a házasságban: egy bizonyos szint után már nincs semmilyen együttműködés, csak elutasítás van!
Abban egyetértünk, hogy a legfontosabb Orbánék leváltása! Gyurcsány és pártja taszít sokakat, így akkor tehát szerinted hátrább lép Gyurcsány a Fidesz leváltása érdekében vagy csak nyomul továbbra is?
patyuka
Az, aki elkötelezett híve a változtatásnak, magasról tesz az ilyen beállítódású torpedóalakulatra!
Mert vezessék elő akármilyen ravasz szofizmában is a filozófiájukat, csak a hülye nem látja át, hogy annak révén lehetetlen a lényegi változás!
Tehát minden rájuk leadott szavazat nem csupán elvesztegetett, de - a jelenlegi választási metódus következtében - kifejezetten a regnálókat támogatja, leadója pedig akarva-akaratlan kollaborátor!

És ugyanez igaz azokra is, akik a tárgyalásokat pökhendin mellőzve, ilyen-olyan, saját kreálta diktátumokkal akadályozzák a demokratikus erők legszélesebb körű összefogását!
Béla333
@patyuka: 21.22
Akkor szerinted ha nem lesz kiegyezés az MSZP és a DK között, akkor Gyurcsány a kollaborátor, mert nem hajlandó a pártvezetőségét megtartva egy lépést sem hátrább lépni a széleskörű elutasítottsága miatt, vagy Botka a kollaborátor, mert elzárkózik a 2010 előtti politizálástól?! (Az mondjuk megint más kérdés, hogy a 2010 előtti időszaknak Botka és Gyurcsány egyaránt a haszonélvezője és a politika formálója volt!)
karma1
@szep napot: 12.38 Megmondanad, hogy a Ketfarku Kutyapart - mert gondolom, rajuk celoztal - miota kap "tobbszaz millios" tamogatast az allamtol??? Szerinted benne vannak a Parlamentben?
Csakkerdem...
szep napot
@karma1: Az azert fura lesz, hogy egy Stand up comedys viccpart 2018-tol tobbszazmillios tamogatast fog kapni. Szoval meg nem kapjak majd a 18-as valasztasok utan.
Peller Anikó
@nem lép hátrább te állat: Az összefogás nem eltakarodást jelent te szerencsétlen bigott balfasz.

Az azt jelenti, hogy akármilyen hülyékkel, még veled is választási egyezséget kötnek a jelenlegi gyilkos hatalom leváltása érdekében.

A Gyurcsány és pártja egyedül téged taszít, mert ha valóban nem a fidesz fizet téged (amit kétlek) akkor nem lehetsz annyira gnóm csökkent agyú, hogy nem fogod fel mindenkire szükség van, még rád is.
vonotok
@Peller Anikó: Lehet, igazad lészen. De nem kéne ennyire lesüllyedned. Lehet kulturáltban is érvelni, vitatkozni.
patyuka
@Béla333: Már mondtam: efféle süketelésnek csakis akkor van létjogosultsága, ha bebizonyítjátok, hogy B. L. ténykedése demokratikus úton zajlik!


De eddig - bár több ekként okoskodótól kértem már -, még csak egyetlenegy(!) ilyen, legalább alapvetésében kifogástalanul demokratikus momentum megjelölésével sem tudtatok előhozakodni!

Viszont tagadhatatlan tény:
- annyira váratlan önjelöltként dobta be magát, hogy még a pártvezetést is váratlanul érte (ennek tanúbizonysága, azaz az ezt igazoló első reflexióik nem elsinkófálhatóak, megvannak a neten);
- attól, hogy jóval később a saját pártjának ilyen-olyan testülete ezt bejelentését legitimálta, az más pártokra még nem érvényes;
- márpedig nemhogy azokkal - vagy akárcsak egyetlennel - bármily kicsi mértékben is tárgyalt volna, még az alakulgató egyezkedéseket is szétverte;
- messiásnak hisz magát, merthogy nem tárgyal, nem egyeztet, hanem kinyilatkoztat, és annyira dőre - ez is dokumentált -, hogy ezt még fennen hangoztatja is... Csak éppen elfelejtette megmutatni a 'bölcsekkövét'

Így pedig, tudjátok kinek diktáljon? Nektek!

A partnerek ugyanis tárgyalni szoktak egymással és nem egy önjelölt vezér direktíváira töketlenül ugrabugrálni!

Egyébként pedig a fóbia betegség, irracionális félelem valakitől vagy valamitől; kezelésre szorul, mert annak híján személyiségtorzítóan és végzetesen elfajul.

Minthogy eleddig a - megbízott amortizátorok : N. T. és S. Zs. vezérletével kiagyalt, azóta pedig röhejessé szajkózott - fröcsögéseket meghaladóan még mindig nem tudtatok előállni egy olyan, egzakt és racionális érvrendszerrel, amely megkérdőjelezhetetlenül azt igazolná, hogy csakis 'gyúúcsányahibás', meg, hogy 'többetviszminthoz', muszáj azt hinni, hogy benneteket is ez a nyavalya mételyezett meg

Az antidemokratizmusnak nem ellenszere a diktátum! A Gyurcsány-fóbiások pedig sürgősen kezeltessék magukat, mert a szó legszorosabb értelmében közveszélyesek: 2018 sikere vagy bukása ugyanis közügy: vagy...
solidedge
A Momentum nagy előnye, hogy még nem kompromittálódott. Okozhat meglepetést a választás, ha sok fiatal fogja bennük látni a jövőt. A meglepetés természetesen 6-8 %.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.