El tudja képzelni, hogy ahol él a lakosság majdnem fele munkanélküli? Pedig létezik ilyen, nem is olyan messze. Tiszakarád a Bodrogköz csücskében fekszik, ez Borsod-Abaúj-Zemplén megye talán legelmaradottabb települése. Az összesen 2500 lelket számláló faluban elképzelhetetlenül nagy a munkanélküliek aránya. A polgármester Orbán Viktor segítségét kéri.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
A cigus fecalicus nagy ívben szarik rátok!!!Más dolga van, nem ér rá mert lopni kell azemberektől!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus
@Veleda: tökéletes
@Nessy: hallottál már valaha Cserdiről? Azt a Bogdán Lászlót kellene piedesztálra emelni! Az egyetlen megoldás! Az összes többi csak a szarnak a szőnyeg alá való söprése.
Csizmás Kond
...vajon miért keresztelték át a polgármesteri hivatalikat önkormányzatokká...hogy ismét más oldja meg helyettük a problémákat ?
emerencia
@Veleda: A Kádár rendszerben kilencven százalékuk dolgozott. Jelentkeztek egy cégnél és ha volt olyan munkakör amit el tudtak végezni, kötöttek velük egy ugyanolyan munkaszerződést mint bárki mással. Édesanyám munkahelyén (egy megyei nagy építővállalat) rengeteg sofőr, segédmunkás tartozott a kisebbséghez, évtizedeket húztak le ott. Budapest sok-sok épülete és a metró is őrzi a kezük nyomát. Egy jobb szociális hálóban (mely mindannyiunkra kiterjed) lassan, folyamatosan őket is munkára lehetne fogni normál, nem megbélyegzett munkavállalóként.
Veleda
@emerencia: Ez így van, sajnos a rendszerváltás legnagyobb elszenvedői a cigányok, iskolázatlanságuk híján és egyéb
más problémák miatt. Régen az építő iparban még segédmunkásként dolgozhattak, igaz, ma is csak olyan helyen, ami nem követeli meg a szaktudást. Hogy miért nincs szaktudásuk, egy egy újabb társadalmi probléma.
Equus
"és egyéb más problémák miatt. " - na, itt van az eb elhantolva. Egy genetikailag nomád életvitelre beállított népcsoport, amiből gyárilag hiányzik az empátia, amelyiknél másokat a tuljadonuktól megfosztani dicsőség, semmi másból nem ért csak folyamatos erőszakból vagy az azzal való fenyegetettségből. Azt a szót, h kötelesség a szótáruk nem ismeri, értelmezni sem tudják. A nekik biztosított jogokban látják az előnyeiket, azokkal élnek is, minden más lényegtelen, amit a jog kitalált, megfogalmazott.
Ez már most is nagy probléma, de ettől sokkal nagyobb lesz, ahogy nő az őket eltartókkal szembeni arányuk a népességben.
Szandyy
Én Tiszakarádi lakos vagyok és nem cigány. Itt a probléma nem ott kezdődik mennyi cigány van a falunkban ezek mindenhol vannak. A probléma rengeteg mivel ez a rész van a legjobban elhanyagolva Bodrogköz sehova se fejlődünk max visszafelé. Már odáig jutottunk hogy az alapvető ellátások sem lesznek meg Tiszakarádon pl gyógyszertár , takarékszövetkezet, posta. Nincs fogorvos és lassan orvosunk se lesz. De ezek eddig működtek jobb világ volt pl 40 éve. A cigányok lehet nem dolgoznak nem szeretnek dolgozni de sok magyar is hozzájuk hasonló. Ezek az alapvető dolgok nélkül mi lesz az idősekkel vagy az itt maradt emberekkel akik helyhez kötöttek. összefogni kellenne és nem leminősíteni a falukat pl bőrszin miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.