Nyugodtan lehet diktatúrának vagy fél-diktatúrának nevezni egy olyan rendszert, ahol a hatalomnak nincs valódi kontrollja, nincs valódi egyensúly, a hatalom lényegében akármit megtehet az állampolgárokkal, cégekkel, a társadalommal és a jogrendszerrel is – véli Nehéz-Posony Márton, aki szerint az ilyen rendszerek nem tekinthetők jogállami demokráciának. Az Orbán-kormány minden szinten a jogi kontroll felszámolására törekszik, egyetlen célja a hatalmon maradás – véli Nehéz-Posony Márton. Az ügyvéd szerint -aki a Klubrádiónak nyilatkozott- a populizmus és a propaganda most még működik, de az emberek bármikor megunhatják, hogy hülyének nézik őket. A sajtó felvásárlásakor a saját gazdasági alrendszerét használja a hatalom arra, hogy bebetonozza az uralmát – mondta Nehéz Posony. Ő úgy véli, hogy a média szerkezet és hírfogyasztás átalakulásával már nem elég kinyomtatni valamit, hogy azt az emberek igaznak higgyék, nyilvánosság átterelődött az internetre. A neten is lehet tolni a...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Egyértelmű, hogy Magyarországon Orbánék óta megszűnt a jogállam. Ez bizony diktatúra vagy fél-diktatúra az már teljesen mindegy a lényeg, hogy már nem jogállam és nem demokrácia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@nemkati: Nagyon sajnalom, hogy a mostani fiataloknak semmi nem jutott a kadari 'uralombol", hogy nem elhettek egyfajta biztonsagban.
AMikor Kadar uralma alatt eltunk, nem mondom azt, hogy minden fenekig tejfel volt, de legalabb nem borzoltak a nap minden orajaban valami oltari nagy baromsaggal a nepek idegeit. Nem voltak onjelolt hordoszonokok, biztonsagi "szakertok", kosa lalak, nemethszilik, es foleg nem sulykoltak az emberek agyaba, hogy nekunk milyen jo atyuskank van, aki mindentol megvedi azt, aki moge all. (Mondjuk nem a magyarokat, hanem csak a fideszeseket, es a hanyatlo europaiakat)...
Sajnalom, hogy ez kimaradt az eletedbol: amikor a lanyom kijott meglatogatni ide masfel evvel azutan, hogy itt telepedtem le, o sajat magatol dontott ugy, hogy ittmarad. Mar 24 evesen eldontotte, hogy mit akar, en ugy gondolom, hogy nemcsak orban, de grosz karoly ota az orszag leszalloagban van, es a remeny is meghalt, amikor antall jozsef ujraosztotta a zsugat az elcseszett privatizacioval, es az is az o bune volt, hogy nem tortent meg a III/III-asok listajanak kozzetetele. A most mukodo antall jozsef kor pedig nem tesz mast, csak orbannak nyal be csontig, antall fianak a vezetesevel.
Sajnalom a csaladomat, a barataimat, akiknek mar eselyuk sincs arra, hogy egy normalis Magyarorszagon eljenek, ha Paks2 megvalosul, mert az en 63 eves barataimnak az iskolapadbol mar nincs 50 evuk a valtozas megvarasara...
peterkelemen
Ha egyszer elszakad a cérnája, akárcsak egyetlen embernek, akinek van rá lehetősége, hogy kinyírja akárcsak az egyiket is, akkor itt elszabadul a pokol. Mégis mire számít Orbán, Mészáros Lőrinc vagy a többi szarházi tolvaj? Azt hiszik nem lehet likvidálni őket? Ugyan már ma már nincs 100%-os garancia így ők is sebezhetőek még, akkor is ha abban a tévhitbe ringatják magukat, hogy őket nem érheti semmi baj.
papa.49
@peterkelemen: Távcsöves 1 km ről ...
karma1
@peterkelemen: Be is tiltottak rendesen a dronokat a Parlament korul...:o))) Nehogy mar egy dronocska leejtsen valami kis szeretetcsomagot...:o)))
tudode
Jól lefárasztotta az elmúlt 27 év alatt ez a POLITIKAI KALANDOR az egész országot!
.
Valami van, de nem az igazi, hiszen ez a rakás szerencsétlenség már az átkosban elkezdte kisded játékát, és még abban az időben is bevették a félresikerült dumáját!
.
A legnagyobb ELLENSÉGE A VILÁGHÁLÓ, mert mindent megörökített a Szegény Dzsoni és Árnika c. filmbéli szereplésétől kezdve NAPJAINKIG, amikor azt énekelte f..társaival, hogy
.
Rabló voltam, könyvet veszek ...stb. stb.
.
Lássuk csak:
.
Orbán Viktor statisztál
www.youtube.com/watch?v=RfTTZd_oi5M
.
Orbán Viktor a Szegény Dzsoni és Árnika című filmben
www.youtube.com/watch?v=72rjX9dMVC4
.
Találtunk egy helyet, ahol csillogó szemekkel beszélnek Mészáros Lőrincről
24.hu/sport/foci/2017/08/17/talaltunk-egy-helyet-ahol-csillogo-szemekkel-beszelnek-meszaros-lorincrol/
.
Azt nem tudni MIT SZÓL EHHEZ A GAZDI, már ami Lőrincet illeti.
.
HÁT ITT TARTUNK, miközben a FELE ORSZÁG LÉTSZÜKSÉGLETEN, és az alatt tengeti az életét, több százezer NÉLKÜLÖZŐ GYERMEKKEL!
.
MINDEN ORSZÁG OLYAN VEZETŐT ÉRDEMEL, AMILYEN!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.