Nyugodtan lehet diktatúrának vagy fél-diktatúrának nevezni egy olyan rendszert, ahol a hatalomnak nincs valódi kontrollja, nincs valódi egyensúly, a hatalom lényegében akármit megtehet az állampolgárokkal, cégekkel, a társadalommal és a jogrendszerrel is – véli Nehéz-Posony Márton, aki szerint az ilyen rendszerek nem tekinthetők jogállami demokráciának. Az Orbán-kormány minden szinten a jogi kontroll felszámolására törekszik, egyetlen célja a hatalmon maradás – véli Nehéz-Posony Márton. Az ügyvéd szerint -aki a Klubrádiónak nyilatkozott- a populizmus és a propaganda most még működik, de az emberek bármikor megunhatják, hogy hülyének nézik őket. A sajtó felvásárlásakor a saját gazdasági alrendszerét használja a hatalom arra, hogy bebetonozza az uralmát – mondta Nehéz Posony. Ő úgy véli, hogy a média szerkezet és hírfogyasztás átalakulásával már nem elég kinyomtatni valamit, hogy azt az emberek igaznak higgyék, nyilvánosság átterelődött az internetre. A neten is lehet tolni a...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Egyértelmű, hogy Magyarországon Orbánék óta megszűnt a jogállam. Ez bizony diktatúra vagy fél-diktatúra az már teljesen mindegy a lényeg, hogy már nem jogállam és nem demokrácia.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Egyértelmű, hogy Magyarországon Orbánék óta megszűnt a jogállam. Ez bizony diktatúra vagy fél-diktatúra az már teljesen mindegy a lényeg, hogy már nem jogállam és nem demokrácia.
F_Viktor
@peterkelemen: S ez mar 2011 ota nyilvanvaloan lathato volt, csak a vakok nem vettek eszre.
Cefi
Sajnos nagyon polgárháború szaga van a dolognak, még ebben az évtizedben.Bármi is lesz az eredménye a jövő évi választásoknak.
Nessy
Ezért kellenek neki a határon túliak, mert azok csak azt ismerik, ott mondanak, és csak a pénz látják, Azt már nem, hogy azt tőlünk lopják el.
Minket hagynak hamarabb meghalni a pocsék egészségügyi ellátással, a gyermekeinkből lesznek funkcionális analfabéták, és rabszolgák a XXI. században. Akik nem mennek el időben, azok eltarthatják ezt a rabló társaságot.
peterkelemen
A magyar népnek az alábbi 4 választási lehetősége maradt. nem több és nem kevesebb. Tessék választani mindenkinek!

1. Polgárháború vagy nevezzük aminek akarjuk. Lényege a rendszer totális megsemmisítése és egyúttal példát kell statuálni a leendő kormányoknak, hogy eleve féljenek a néptől.
2. Unió befagyasztja az uniós pénzeket. (Van rá esély, de ettől még fent marad a polgárháború veszélye is.)
3. Likvidáltatják Orbánt és akkor összeomlanak, mint egy kártyavár.
4. Véglegesen beletőrödnek a magyarok és megvárják, amíg kihal Orbán. Ezzel viszont halálra ítélik önmagukat és hozzátartozóikat is. Lassú kínhalálra, ami sokkal rosszabb, mint egy polgárháború.

Bárki, aki választásokkal hitegeti a népet legyen az civil, párt vagy média hazudik vagy túlságosan naiv. Már régen csalászatokra van alapozva a választási rendszer. Csak eljátsszák a cirkuszt ezzel hitegetve a népet, hogy demokrácia van, de már nincs.

Én azt mondom sokkal inkább legyen az 1-es vagy a 2-es.
papa.49
@peterkelemen: Én csak az első, vagy a harmadik pontban vázolttal tudok egyetérteni, mert abban az esetben ha befagyasztja az Unió a pénzeket, megint csak a nép fog nagyon rábaszni, és az akkor szintén háborúhoz vezet !!!
Csak egyvalamit ne feledjünk, az Unió nem fog fegyveresen beavatkozni a muszka viszont igen, mert a hazugovics rögtön behívja őket, ugyanúgy mint az elődje Kádár !!!
Az Unió még ekkor is hegzitálni fog !!!
karma1
Nyugodjon le mindenki: hogyha orban ellenzekbe szorul - es elve marad 2018-ban -, akkor is lehet boven polgarhaborura szamitani, es lehetseges, hogy putyin akkor is beavatkozik.
Sajnos @papa.49 -nak van igaza, mert az a szaros unio a kisujjat sem fogja a magyarokert megmozditani, eppen eleg borsot tortek az orra ala, hogy elvezettel nezze vegig a halaltusat...@papa.49: Papus, 2020 utan ugyse fog jonni unios penz, legalabbis nagysagrendekkel kevesebb, mint eddig. Ha pedig az unio megunja a magyarok pavatancat, akkor 2020 utan meg annyit se fog kapni, amennyit eddig terveztek 2020 utanra, mert az elso korosoket fogjak helyzetbe hozni.

Te, mint atlag magyar polgar eddig se ereztel semmit sem az Unio penzebol - nem hiszem, hogy Neked tul nagy valtozast jelentene. (Nem bantaskent mondom, hanem tenykent), hiszen orbanek minden penzt lenyultak.
Ha azt nezed, hogy mennyi penzt kuldtek a hazak energiatakarekos felujitasara, es lazarnak volt pofaja azt mondani bele az e mberek kepebe, hogy abbol marpedig senki nem fog kapni egy buznyakot se, hanem abbol a penzbol a kormany kozepuleteit fogjak csak felujitani, es amikor az ellenzeken konkretan erre a penzre kerdezett ra, akkor Brusszelbol megerositettek, hogy ebbol a penzbol 50 ezer lakossagi tulajdont lehetne felujitani, ok arra kuldtek a penzt.
lazarek megis a kozepuleteket ujitottak fel belole.
Tehat ti, atlagpolgarok semmire sem mentek azokkal a penzekkel, amik meszaros, orban, garancsi meg a tobbi rablo kezebe kerul elosztasra.
bakegya
A nemzet mészárosa maga fel.és alcsutkay orsos vicctor-megosztott országunkra az enyészet vár.
CsipkeRózsa
Orbán marad vagy nem, egyik esetben sem lesz megnyugvás, amíg létezik, ez elképzelhetetlen.

Talán csak akkor, ha száműzetésbe vonulna, és onnan nem uszítaná megmaradt híveit.
nemkati
"ha marad az Orbán rezsim, nem érdemes megnyugvásra számítani" - nem, és egyszer biztosan kiborul a bili. De közben a legszebb (???) éveink elmúlnak, visszahozhatatlanul. Az én életemben például a 2006 óta tartó háborús állapotok, megkeserített évek, amikben az utálatosságok 2010 után még csak fokozódtak, ezek elvesztegetett, elpocsékolt évek, és gyűlölöm, hogy ezt tette velem ez a ... nem tudok elég ronda jelzőt mondani rá.
karma1
@nemkati: Nagyon sajnalom, hogy a mostani fiataloknak semmi nem jutott a kadari 'uralombol", hogy nem elhettek egyfajta biztonsagban.
AMikor Kadar uralma alatt eltunk, nem mondom azt, hogy minden fenekig tejfel volt, de legalabb nem borzoltak a nap minden orajaban valami oltari nagy baromsaggal a nepek idegeit. Nem voltak onjelolt hordoszonokok, biztonsagi "szakertok", kosa lalak, nemethszilik, es foleg nem sulykoltak az emberek agyaba, hogy nekunk milyen jo atyuskank van, aki mindentol megvedi azt, aki moge all. (Mondjuk nem a magyarokat, hanem csak a fideszeseket, es a hanyatlo europaiakat)...
Sajnalom, hogy ez kimaradt az eletedbol: amikor a lanyom kijott meglatogatni ide masfel evvel azutan, hogy itt telepedtem le, o sajat magatol dontott ugy, hogy ittmarad. Mar 24 evesen eldontotte, hogy mit akar, en ugy gondolom, hogy nemcsak orban, de grosz karoly ota az orszag leszalloagban van, es a remeny is meghalt, amikor antall jozsef ujraosztotta a zsugat az elcseszett privatizacioval, es az is az o bune volt, hogy nem tortent meg a III/III-asok listajanak kozzetetele. A most mukodo antall jozsef kor pedig nem tesz mast, csak orbannak nyal be csontig, antall fianak a vezetesevel.
Sajnalom a csaladomat, a barataimat, akiknek mar eselyuk sincs arra, hogy egy normalis Magyarorszagon eljenek, ha Paks2 megvalosul, mert az en 63 eves barataimnak az iskolapadbol mar nincs 50 evuk a valtozas megvarasara...
peterkelemen
Ha egyszer elszakad a cérnája, akárcsak egyetlen embernek, akinek van rá lehetősége, hogy kinyírja akárcsak az egyiket is, akkor itt elszabadul a pokol. Mégis mire számít Orbán, Mészáros Lőrinc vagy a többi szarházi tolvaj? Azt hiszik nem lehet likvidálni őket? Ugyan már ma már nincs 100%-os garancia így ők is sebezhetőek még, akkor is ha abban a tévhitbe ringatják magukat, hogy őket nem érheti semmi baj.
papa.49
@peterkelemen: Távcsöves 1 km ről ...
karma1
@peterkelemen: Be is tiltottak rendesen a dronokat a Parlament korul...:o))) Nehogy mar egy dronocska leejtsen valami kis szeretetcsomagot...:o)))
tudode
Jól lefárasztotta az elmúlt 27 év alatt ez a POLITIKAI KALANDOR az egész országot!
.
Valami van, de nem az igazi, hiszen ez a rakás szerencsétlenség már az átkosban elkezdte kisded játékát, és még abban az időben is bevették a félresikerült dumáját!
.
A legnagyobb ELLENSÉGE A VILÁGHÁLÓ, mert mindent megörökített a Szegény Dzsoni és Árnika c. filmbéli szereplésétől kezdve NAPJAINKIG, amikor azt énekelte f..társaival, hogy
.
Rabló voltam, könyvet veszek ...stb. stb.
.
Lássuk csak:
.
Orbán Viktor statisztál
www.youtube.com/watch?v=RfTTZd_oi5M
.
Orbán Viktor a Szegény Dzsoni és Árnika című filmben
www.youtube.com/watch?v=72rjX9dMVC4
.
Találtunk egy helyet, ahol csillogó szemekkel beszélnek Mészáros Lőrincről
24.hu/sport/foci/2017/08/17/talaltunk-egy-helyet-ahol-csillogo-szemekkel-beszelnek-meszaros-lorincrol/
.
Azt nem tudni MIT SZÓL EHHEZ A GAZDI, már ami Lőrincet illeti.
.
HÁT ITT TARTUNK, miközben a FELE ORSZÁG LÉTSZÜKSÉGLETEN, és az alatt tengeti az életét, több százezer NÉLKÜLÖZŐ GYERMEKKEL!
.
MINDEN ORSZÁG OLYAN VEZETŐT ÉRDEMEL, AMILYEN!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.