Seszták Miklós fejlesztési miniszter szerint a szervezésre fordítható rövid idő volt a legnagyobb kihívás a vizes vébén. Két évük volt rá.

A vizes vb egyik legnagyobb kihívása a szervezésre jutó rövid idő volt – mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a vizes világbajnokság szervezőbizottságának elnöke hétfő este az M1 aktuális csatornán.

A miniszter elmondta, mindössze két évük volt a magyar szervezőknek olyan világversenyt rendezni, hogy a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA), a sportolók és a nézők is elégedettek legyenek.

A világbajnokságon 2800 versenyző volt jelen, ennek a többszöröse vett részt a masters-vb-n, és csak az utóbbiak mintegy 20 ezer nevezést adtak le; ezt nem volt könnyű összehangolni – mondta.

Jelképes aranyérem a magyar szurkolóknak

Elhangzott az is, hogy a FINA mind a világbajnokságot, mind a masters-vb-t minden idők legjobb ilyen típusú rendezvényének ítélte. Ezzel kapcsolatban a miniszter azt mondta, a helyszínek és a szervezés mellett a magyar szurkolók teljesítménye is hozzájárul a sikerhez. A szervezők nevében ezért a szurkolóknak jelképesen átadott egy aranyérmet, amelyet a Duna Arénában állítanak majd ki. Az érmet a műsorban be is mutatták.

Szólt arról is, a szurkolók mellett az önkéntesek munkája is hozzájárult a sikerhez, ők – több mint 3000-en – 31 ezer nyolcórás műszakot teljesítettek a világverseny alatt.

(MTI)

(Címlapi kép: Julio Cesar Maglione, a FINA elnöke és Seszták Miklós – MTI/Bruzák Noémi)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
igen valóban lenyűgöző teljesitmény ilyen rövid idő alatt ennyi pénzt lenyúlni! =))
lusta
Beindult a magyarázkodás. A csapásirány látható. Az idő rövidsége miatt voltak ezek a rendkívüli költségek. Nem kis munka volt megszervezni ekkora lopást.
namihami
És kivételesen egy Fidesz-potentát, amelyik most, persze véletlenül, de igazat mondott.
A pénz hazahordása már ugyanis csak szimpla rutinfeladatnak számított. Abban mostanra a fiúknak min. 7 éves, folyamatos gyakorlatuk van. Már becsukott szemmel is megy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.