Szerdától péntekig Magyarország egész területén méri a gépjárművek sebességét a rendőrség – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden a rendőrség honlapján.

 Hatalmas sebességellenőrzési akciót indít a rendőrség
Fotó: police.hu

A rendőrség a TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján augusztus 23-tól augusztus 25-ig tartja meg Magyarországon a TISPOL SPEED elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését – olvasható a police.hu oldalon.

Az európai kampány elsősorban a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányul, de az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
@human: "Nem hajtok gyorsan :D"
Ha csak egy pár km-t kell menned könyedén teszed.
De ha több száz km-t kell megtenned naponta állandóan változó sokszor totálisan logikátlan vagy szívatós sebesség korlátozások (pl 40-es tábla országúton út nem-építési szakaszon) közepette könnyen belefuthatsz naponta egy két fotó erejéig.
human
@egyvandor: Jó, jó. Életemben talán 4-szer mentem autópályán. Én éreztem magam kellemetlenül mikor betartottam az útjavításnál a sebességkorlátozást :)
egyvandor
@mackoka46: Az a markos legény aki 135-el bekokózva száguldozott a városban jogsi nélkül már büntetve is ezért, két embert megölve, nem hoz bevételt. A néhány km-es túllépések száma sokkal magasabb ebből dől a pénz.
egyvandor
@human: Én meg igyekszem betartani is a korlátokat, meg a forgalom és mások idegeinek a kímélésére tekintettel is lenni és nagyon nem egyszerű betartani a sok ökör szabályozást. Van ahol kitesznek egy táblát alig észrevehető helyre minden ismétlés nélkül és már le is vagy fotózva. Vannak helyek ahol valami kiskirályi rendszer dönti el hogy ott sebesség korlátozásnak kell lennie. A rendőrök imádják ezeket a helyeket, mert itt sokan hullanak el, nekik meg kell a teljesítés.
Az eszükbe sem jut, hogy pl. lakott területen ha valaki gyorsabban hajt mint ami tolerálható azt fogja meg a következő gyalogos lámpa, (van rá példa Portugália, Spanyol ország) mert ebben nincs pénz.
vadsanca
Megérem még azt, hogy lakott területen kívül főútvonalon 100km/órás lesz a megengedett sebesség? Ezenkívül autópályán csak ajánlott lesz a 130. Mert elég sokan sz@rnak rá! Ilyenkor mi a jobb? Ha cammogok 130-al és ezzel bajt csinálok magamnak, vagy ha menekülök és ezalatt az idő alatt fénykép készül rólam.
Olyan meg nincs a kreszben, hogy baleset elkerülésével kapcsolatos gyorshajtás.
Nagyon sok helyen van sebesség korlátozás a pénzbehajtás miatt. Mert más okot nem látok.
Nem régiben az M1-es autópálya Fejér-megyei szakaszára biggyesztették ki a 100-as táblát, úthibák miatt. Igen a külső sáv valóban olyan, de a belső az még járható! Ott lehetne 130.
De mi van akkor, ha üres vagy csak épphogy lézengenek az autópályán. Akkor vallójában kit veszélyeztetek?
Végezetül egy kérdés.
A kerékpárosok szabálytalanságaival ki foglalkozik? Mert ha baj van rendszerint az autós a hibás. Vagy talán az nem annyira jó üzlet? Nem az egyszerű kemping-biciklis szabálytalankodik!
papa.49
@egyvandor: a 20.52 hozzászólásodhoz. Csak igazat tudok adni neked, nekem is a legtöbbször 2-3 száz km. a napi pezum, és mindig akad néhány ,,nagyon ráérő, aki feltartja a forgalmat sokszor több km. keresztül, és mikor végre eltudsz menni mellette kiderül semmi oka nincs a battyogásának...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.