Változik a forgalmi rend a Budapest-Debrecen-Záhony vasúti fővonalon és több kapcsolódó vonalon is pályafelújítás miatt – közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel.

 Jelentős változások lesznek a Budapest-Debrecen-Záhony vasútvonalon
Fotó: Wikipédia

A munkálatok szombaton kezdődnek, vágányzárat vezetnek be, emiatt augusztus 26-tól szeptember 7-ig, majd szeptember 17-től 21-ig Püspökladány és Debrecen között éjszakánként néhány vonat helyett vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest-Keleti és Budapest-Nyugati pályaudvar közötti, úgynevezett kör-InterCity vonatok mindkét irányban csak Nyíregyházáig közlekednek, illetve az InterCity vonatok 15-20 perccel hosszabb menetidővel közlekednek Budapest felől a Püspökladányon túli állomásokra.

A Mávinform felhívta a figyelmet, hogy a Budapest-Cegléd-Szolnok elővárosi vonalszakaszon szeptemberben több hétvégi vágányzár miatt is változik a vonatok menetrendje. Budapest-Keleti-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonal Miskolc és Nyíregyháza közötti szakaszán is változik a menetrend, a nyíregyházi IC-csatlakozások és a kör-IC vonatok rövidebb útvonala miatt.

A vasárnaponként Zajta és Budapest-Nyugati pályaudvar között közlekedő Hétmérföldes nevű vonat Debrecen és Budapest között nem közlekedik, helyette a Záhonyból Budapestre tartó sebesvonat továbbítja a zajtai vonat kocsijait.

Felújításokat végeznek a Püspökladány-Biharkeresztes vonalon is, emiatt a teljes vonal menetrendje megváltozik, a Corona és a Hargita nemzetközi InterCity-vonatok más vonalon közlekednek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Takarékossági okokból kézihajtányok állnak forgalomba, hogy a MÁV-vezérp***a felvehesse a havi 5 milláját!
kokopelli
@quadrocopter: ..és "hajóvonták találkozása tilos!" lesz,amiért újabb zsé :--))
Mézike
@kokopelli: :-) te az nem folyókon van?
kokopelli
@Mézike: biztos,ami sicher! Ha Isten akarja akkor a kapanyél is elsül!
Duplánvarrott tovább tart! stb..stb.. :--)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.