Az Állatvédő Liga osztotta meg a szomorú hírt Facebookon, miszerint a telep vezetője úgy érezte, mindenképp bosszút kell állnia egy ösztönei szerint cselekvő állaton.

Agyonvertek egy kiskutyát Újpesten, mert falkával támadt a kecskékre

Egy négytagú kutyafalka rontott rá Újpesten egy telep kecskéire. Mire az őr észrevette a támadást, négy állatot már megöltek. Egy kutyát elcsípett, és valószínűleg megtorlásként felkötötte és agyonverte. A rendőrség a telep őrzőjét előállította.

Sajnáljuk a kecskéket nagyon, de a megoldás a 21-ik században nem ez, főleg ha már el van fogva

- írják az állatvédők.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A 21. századi megoldás az, idióta kutyavédők, hogy az összes gazdátlan, mitöbb már falkában randalírozó veszett ebet apróra agyon kell verni. Mivel lelőni nem lehet.

Ha egy róka bemegy a csirkésudvarba tyúkot enni mit teszel vele? Hívod a kutyavédőket?
Ha egy farkas belép az országba (nem tesz semmit, csak bejön) mit teszel vele? Hívod a vadászt, hogy lője le.
Ha egy medve becsatangol az országba? Tigris? Krokodil? Boa? Harlekin katica? Bármi?

Bezzeg a kutya! Az ám az ember. Minden héten tegyetek be valami kutyásat, kell mint a falat kenyér.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
Ez itt már megint a ló túl oldala! Kedves állatvédők! A kecskék jogait nem véditek?! Valamikor, de szerintem most is úgy írják, hogy tárgyra, állatra leadott lövés, nem minősül fegyverhasználatnak, szóval ez esetben talán mérlegelni kellene. Ennyi erővel az emberre is támadhattak volna és akkor hagyja, hogy egyék meg őt?! Talán az ember fontosabb, mint egy kóbor kutya falka!! És mielőtt bárki is azt gondolná, hogy rohadt szadista állat vagyok, csak szólok, imádom a kutyákat, főleg az enyémeket, de tudjuk már, hogy hol a határ!
KisGenyo2
Én azért néhány állatvédőt ilyenkor széttépetnék és feletetnék ezekkel az éhes kutyuskákkal. És a kutyák valóban nem tehetnek róla. Ahogyan a krumplibogár sem, hogy a krumplit szereti...
szép új világ
Véleményem szerint egy kutya addig kutya, míg nem támad emberre vagy falkában más állatra. Ha ezt teszi már dúvad. Csodálkozom az állatvédők hozzáállásán, hiszen nekik kellene legjobban tudni, hogy ha egy kutya "vért szagolt" az újból megteszi!
justhpeter
@szép új világ: ...de felkötni és agyonverni az maga a humánum ugye ?
Rózsika Hatházi
Azért álljunk meg egy szóra! A kutyát az ember szelidítette magához, úgy 25 ezer éve, társállatnak. A ragadozó ösztönt csak odafigyeléssel, gondoskodással lehet tompítani. Mondom, tompítani, nem kiölni. Namármost, ha erre nem figyelnek az ebtartók, akkor nincs min csodálkozni, hogy a kutya visszavadul és bebizonyítja, hogy ember nélkül is megáll mind a négy lábán. Lehet itt bevezetni a kötelető chipelést, veszettség elleni oltást, ebadót, fittyfenét, ha a gazda hozzáállása a kutyához annyi, hogy őrizze a házat (fél méteres láncon), odavetünk vacsorára egy kenyércsücsköt, oszt legyen el vele másnap estig. Ha netán valami gazemberségre, pardon gazkutyásságra vetemedik, jobb esetben belerúgunk, ott hagyjuk az út szélén, rossz esetben agyonverjük, felkötjük...stb. Mindenki válassza ki a megfelelő kínzás módot, hisz az ember annyira leleményes tud lenn!. Tudomásul kellene venni, hogy mindenért, ami a kutyák és egyéb állatfajták bűnlajstromán van, maga az ember a felelős! És ez nem csak a kutyák esetében van így, hanem az egész élővilágra vonatkozik. Minden az embernek kell, tönkretesz élőhelyeket, kipusztít állatfajokat merő passzióból és ha az állat visszavág, akkor sértve érzi magát. Nehogy azt higgyétek, hogy csak kutyabolond vagyok, egyébként a kutyán kívül kedvenc állatom a kecske. Na meg a zsiráf.
r2d2
Romániában a vadásztársaságok felhatalmazást kaptak, hogy lőjék ki a kóbor kutyákat! Az humánusabb megoldás?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.