A Tour de Hongrie sportversenyre csoportosítottak át a szociális és gyermekvédelmi ágazatban dolgozók pótlékaira szánt összegből 90 millió forintot.

Kiderült, hogy júliusban milyen sportrendezvényre is csoportosított át a kormány a tavalyi maradványösszegből több 90 millió forintot, ami egyébként a szociális és gyermekvédelmi ágazat dolgozóinak bérpótlékjaira lett félretéve. 

A Magyar Nemzetnek válaszolt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint levelükben írták, a "Tour de Hongrie nemzeti kerékpáros körverseny évenkénti megrendezése és hosszú távú fejlődésének biztosítása érdekében" sikerült elvonni a fentebbi összeget. 

Az elvonás után elég nagy felháborodás kerekedett, ugyanis évek óta visszatérő probléma, hogy a szociális ágazatban dolgozókra alig költ a kormány, pár éve a legtöbb dolgozó még a létminimum alatt keresett (azóta megszűnt, illetve más alapra lett helyezve a létminimum számítása a KSH-nál).

Az EMMI akkor azzal nyugtatott mindenkit, hogy jövőre több pénz fog jutni a szociális ágazatban dolgozókra, de hogy milyen sportcélra is vették el a pénzt, arról mélyen hallgattak. A Magyar Nemzetnek végül közérdekű adatigényléssel kellett kikérnie az adatokat. 

"A Tour de Hongrie igen magas pozíciójú kormánypárti védnököket tudhatott magáénak az idei évben. A listán szerepelt például Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is. Ugyancsak az esemény védnöke, Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztos és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár" – olvasható a cikkben.

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mocskos aljas tetvek, azoknak az embereknek járna az a pénz miért költitek másra ???
Cicamama55
Ott, ahol a stadionokra és a focira költött pénzek az egészségügyre fordított kiadásokba számítanak bele, ezt a bringás dolgot már nem is csodálom...:((((
RonaGyuri
csak úgy szólok a főoldali kép az a TdF-ről van! =))
papa.49
Mocskos aljas tetvek, azoknak az embereknek járna az a pénz miért költitek másra ???
Kookas
@papa.49: mert ebből még sokat lehet el lopni amit meg is tesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.