Szíjjártó Péter tegnap még csak üzengetett, ma viszont már megmutatja, milyen az, amikor "Magyarország nem bokszzsák".

Magyarország konzultációra hazarendelte Hollandiába akkreditált nagykövetét, meghatározatlan időre abbamarad a nagyköveti szintű kapcsolattartás a két ország között – számolt be az MTI Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki bejelentéséről.

"Ez a diplomáciában az egyik legradikálisabb lépés" – tette hozzá.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: arra utasította az ideiglenes ügyvivőt, hogy hétfőn a holland külügyminisztériumban személyesen a lehető leghatározottabban utasítsa vissza a Magyarországot ért "rágalmakat és megalapozatlan kijelentéseket" (ezekről itt írtunka szerk), valamint kérjen magyarázatot a holland külügyminisztériumban arra, hogy mik állnak a kijelentések hátterében, a holland nagykövet vajon központi mandátum alapján, vagy a saját elhatározásából cselekedett így.

"Nem elégszünk meg zárt ajtók mögötti magyarázattal" – szögezte le.

Magyarország hazarendelte holland nagykövetét

Az ügy előzménye a leköszönő holland nagykövet, Gajus Scheltema a 168 órának adott interjúja, amelyben arról beszélt, hogy: „Nem pénzelhetjük a korrupciót, nem tarthatunk életben egy korrupt rendszert.”

Szijjártó szerint „Magyarország nem bokszzsák”, „a meghunyászkodás politikája lehet, hogy szokás volt eddig Magyarországon, de most már nem az”. Azt mondta, elfogadhatatlan, hogy Hollandia hivatalos képviselője egyenlőséget tesz az illegális bevándorlás ellen határozottan küzdő kormány és a terrorizmus közé. A holland nagykövet azt mondta, a muszlim terroristák a globalizáció vesztesei, akik ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet, és „ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány” – tette hozzá az ügyhöz az előzményeket a 444.hu.

Címlapkép: MTI Fotó / Balogh Zoltán

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
további intézkedések várhatók: befagyasztják a Hollandiának nyújtott segélyek folyósítását, a hágai bíróságot Debrecenbe telepítik és felülvizsgálják a magyar hajók részvételét a holland áruszállításban.
1ébként meg a holland király nyilván korrupcióval szerezte a vagyonát és jobban tenné, ha hallgatna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
staro2
Tisztázzuk:
A holland nagykövet a jelenlegi magyar kormányról beszélt és nem Magyarországról.
Annyit még ennek a szerencsétlen debil petikének is tudnia kell, hogy a kettő nem ugyanaz.
Equus
további intézkedések várhatók: befagyasztják a Hollandiának nyújtott segélyek folyósítását, a hágai bíróságot Debrecenbe telepítik és felülvizsgálják a magyar hajók részvételét a holland áruszállításban.
1ébként meg a holland király nyilván korrupcióval szerezte a vagyonát és jobban tenné, ha hallgatna.
Zeta
Tökösek vagyunk!
Vajon milyenek leszünk eu pénzek nélkül?
Milyen tökösek leszünk az eu n kívül? De lehet , hogy a korrupciót nem ilyen szintem kellene tárgyalni! Az eu nyugodtan nyílvánosságra hozhatná az ezzel kapcsolatos vizsgálatainak az eredményét! Mert jó lenne papiron is látni a vádakat.
Donáld Tramp
@staro2: A debil petike is te vagy. Megválasztott kormányunk van. Ha tetszik ha nem
karma1
Amikor ket orszag hazahivja - es akar idolegesen is, de bezarja - egy masik orszagban a nagykovetseget, akkor a kovetkezo lepes a haduzenet.
Szoval akkor mi is van? Megint jon a magyar virtus, hiszen uzentunk mi mar hadat Amerikanak is...
Hollandia meg jobb celpont... Ok imadnak biciklizni es sok a kanalisuk... Lehetne mindenfele hajohadat kuldeni rajuk...:o)))) (Istenkem, mit nem adna ezert horthy ellentengernagy ur!...:o)))))
staro2
@Donáld Tramp: Nekem ugyan nem kormányom!Soha nem szavaztam a narancssárgákra.
Egyébként miért sértegetsz?
Pálinkafőző Rézüst
Köhög a bolha,pedig nincs is megfázva...De majd lesz. Ráfázva...
nyanya001
@Pálinkafőző Rézüst: Sajnos mi fázunk rá nem ezek a hulladékok !
Pálinkafőző Rézüst
@staro2: ez egy fideszes szokás, érvek híján szokták csinálni...Ezek már csak ilyenek..
Clavigo
@nyanya001: Csak a Birkamenetet küldik ki...Elég lesz az is.Mostanában úgy sem volt spontán megbízásuk...
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: hidd el, a nyugat van annyira kulturált, és épeszű, hogy a magyar nép többségét nem azonosítja ez elmebeteg kormányával... Mindazonáltal igen, mi is megérezzük az elmeroggyantak ámokfutásának a következményeit...
kokopelli
@staro2: ..nem figyeltél a nevére? Ő mint Trampli pfälzer (D) származású,
és csak nem rég vallotta be,de hollandokat csak ezért nem csípi! :--)
Cefi
@kokopelli: A soknickes köztörvényes.
nezelodo
HMMM... Micsoda nagy, a fene tudja honnan ismerős önérzete van a mi vezérünknek! Ja és nem vagyunk bokszzsák! (Egyszóval nem bírja a jogos kritikát) Ezért majd váratlan időben és helyen baszarintanak bennünket pofán a zsák helyett! Aztán azt majd az a túlzott egó sem tudja kivédeni.
bencemacska
@Donáld Tramp: ma, 11:38
Igazad van! Ez a tarajos fasz OV szégyene, ő meg a magyar választóké!
(Már akik rá szavaztak!)
A mi szégyenünk elsősorban az, hogy nem vagyunk naponta százezrével az utcán, ésw nem veszünk elégtételt az ilyen megaláztatásokért!
Hol tüntetsz ma délután? Megyek segíteni!!!
Zeta
@Zeta: azért kíváncsi lennék Jeszenszk,es Mártonyi vélemenyére! Jeszenszki mar korabban sem helyeselte a kormány tevekenységét, de egy ilyen lépés után nem lehetne mismasolni,!
papa.49
Most aztán jól ráijesztett a szopottszar a hollandokra, csak erre megint mi baszunk rá !!!
nezelodo
Petya, nem kellene az országra hivatkozni, hiszen nem az országra mondta a lesújtó véleményét a hollandus, hanem a kormányra.
peterkelemen
Eddig sem csinált az a szarházi semmit csak terjesztette ott is Orbán gyűlöletkeltő propagandáit és üzletelgetett a saját zsebére.
lampa laz
A qva a*****ját ennek a rühes mocskos bandának, h ezeknek mindenkivel össze kell rúgni a patkót. Egyszerűen nem értem, h itt Európában a többi állam békésen elvan egymással, csak ezeknek kell állandóan balhézni a magyarok nevében. Mindenki hülye csak a tökvakaró okos.
Sajnos mindenki látja a kibßtt narancsagyúakon kívül, h milyen aljas korrupt, tolvaj társaság ül a nyakunkon. Persze a kritikát azt nem viselik el senkitől.
justhpeter
A hollandok ezek szerint mégsem szeretik a narancssárgát ? És ezzel nem vannak egyedül. Mondjuk én is köpök rájuk.
simmering73
“Nem látjuk szívesen a holland nagykövetet” – nyilatkozta Szijjártó “külügyminiszter”, azt követően, hogy Gajus Scheltema távozó holland nagykövet páthuzamot volt a muszlim terroristák és a tálibfidesz magyar kormány világszemlélete között."
nepszava.us/szijjarto-egyelore-nem-zaratja-koncentracios-taborba-a-holland-nagykovetet/
cs.n.
Az erős és büszke ország kormánya megint hisztizik egy cikk miatt, ami nem újdonság, szokása. Most viszont szintet lépett Petike, nyilván, mert a korábbi, MTI-nek elsírt bánataival nem foglalkozott korábban a kutya se Nyugaton, most meg legalább be tudott kerülni a hírekbe.
Sámannus
Pattogni kell nekik, mert a ruszki dzsúdós megpörgeti őket a f.szán.
nyanya001
Most beszélt a híradóba ömnyöm háőő nyamm nyőőő és ez az ország külügyminisztere.
fekete
Nagyon ertekes,es finom hozza szolasok vannak.A Hollandokhoz csak anyit,hogy a vilag leg-csunyabb szulotjei.
nezelodo
@fekete: Legalább látják, milyen a szépségideál, a kormányunk daliás tagjaiban szemezgethetnek különösen a miniszter hölgyeink között. Így mégsem volt hiábavaló a nagyjaink megsértődése.
Donáld Tramp
@staro2: Akkor kimenni az utcára ! Ha lesztek 500-ezren egy helyen talán komolyan is vesz walaki. Idepötyögni én is tudok.
quadrocopter
Engedjük mink a kritikát és a bírálatot elvtársak, csak nem szeressük!

Szíjj-Ártót ki kell tiltatni a p***ába Hollandiából!
wagabund
az összes gyarmat kezd lázadni, az ottani reménytvesztett emberek megpróbálnak bejutni a kifosztóikhoz..azok meg átpasszolnák ide őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.