Egy kerékpáros találkozó plakátjának talán nem tangaméretű rövidnadrágban pucsító modellekről kellene szólnia - véli Szabó Tímea. Klassz üzenet ez a társadalomnak a nők tiszteletéről.

Erősen szexire vett óriásplakátok reklámozták a Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztos fővédnökségével megrendezett balatongyöröki I. Országos kerékpáros-találkozót és fesztivált, melynek a szlogenje is rájátszott a szexuális töltetre: „Érezd nyeregben magad” is. Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért alelnöke és parlamenti képviselő szerint azonban egy kerékpáros fesztiválnak talán nem ez kéne legyen az elsődleges üzenete – írja a Magyar Nemzet.

 

„Gratulálok, hogy egy ilyen családbarát és a nőket különösen tisztelő plakáttal reklámozzák a kerékpáros-találkozót. A nők már eddig is nagy becsben álltak a kormányban – ezt ugye már a női kormánytagok számán is látjuk –, de itt egy újabb szintet léptek. Meg is kérdeztem Révészt, hogy hogy gondolták” – írta Szabó Facebook-bejegyzésében, és nem is állt meg a kérdezősködésnél. Egy augusztus 24-én jegyzett törvényjavaslatával ugyanis be is tiltatná a szexista, a nemiséget feleslegesen használó reklámokat.

A képviselőnő ebben az egyenlő bánásmódra és az esélyegyenlőségre hivatkozva módosítaná a médiaszolgáltatásokról szóló törvényt.

„…a közzétett kereskedelmi közlemény a) nem utalhat az erotikára, a szexualitás öncélú – a reklám tárgya, témája által nem indokolt – felhasználására. Az emberi testnek a jó ízlés határai között történő ábrázolása nem kifogásolható, de az ábrázolás módja nem sértheti az emberi méltóságot, a személyhez fűződő jogokat; b) nem tartalmazhat olyan szexuális tartalmú állítást, amely megalázó lehet a fogyasztók számára; c) nem összpontosíthat a modellek testére vagy egyes testrészeire úgy, mintha azok tárgyak lennének, ha azok nem kapcsolódnak közvetlenül a reklámozott termékhez. A modellek nem jeleníthetők meg megalázó, elidegenítő vagy a nemre vonatkozóan negatív módon” – olvasható a javaslatban.

A képviselőnő a törvényjavaslatot Kövér László házelnöknek nyújtotta be. Annak a Kövér Lászlónak, aki 2015-ben egy Fidesz-kongresszuson egy nőkről alkotott sommás véleményében már éreztette, mennyire van szerinte szüksége a nőknek emberi jogokra, tiszteletre, meg hasonló úri huncutságokra, amikor a konyhából se nagyon kéne kijönniük: „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk.”

 

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Na, álliccsuk meg a marhaságot! Nehogy most már egy jó combot se lehessen látni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
mi van nyanya irigykedsz?
más gond nincs?
Equus
ez hülye... mit nézne szívesebben? Harrach mélts. lankadt farkát? Netán köthelessy kövér seggét?
Ennek a hülye picsának a nemi szerve soha nem érintkezett még kerékpárnyereggel?
Klimaxol az öreglány?
Nem lehet, h látens migráncs és a csadort meg a burkát akarja divatba hozni?
wagabund
végre egy gusztusos reklám(popsi) ...ettől az embernek rögtön jobb napja van..

aki sérelmezi a férfiak ősi ösztönére utazó reklámot, annak komoly baja van...

egyúttal figyelmébe ajánlom Lenin nagy mondását: a NŐ az élet sója..
simmering73
Huhh! Tolnám mint a biciklit. A plakát többi része nem érint. Aki meg a fesztiválra igyekszik az észre sem veszi a hölgyet. Telitalálat ez a plakát. Még többet kérünk.
Főlökött
Szabó Timeát zavarják az ilyen jellegű reklámok, akkor javaslom ne nézze !

Amúgy pedig végre látható egy feszes, kidolgozott popó, melyet minden férfi, szivesen megmustrál-megqsol és mindezt úgy, hogy még az illető néninek is tetszik. Miről beszélek ? arról, hogy a figyelem-felkeltésre összedobott kollekciója bejött, azaz a célt elérte, megnézték.

Szabó Timeának nincs ilyen kollekciója, akkor tegyen azért, hogy legyen és Ő is kiteheti akkor. Addig pedig marad a savanyú a szőlő...->számára...
Zeta
Szegény Révész Máriusz nem álmodozhat?
Ne legyenek vágyai?
Ez már egy kicsit sántít.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.