A magyar kormány elhatárolódik Veres András győri megyéspüspök szavaitól, aki szerint a lombibkbébiprogram minden formája bűn és az egyház tanítása ellen való.

Egy más témában tartott pénteki sajtótájékoztatón egy újságírói kérdésre válaszolva mondta el Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár, mit is tart a kormány a lombikbébikről.

A kormány álláspontja az, hogy a lombikprogram a gyermektelen párok számára óriási lépést jelenthet, hiszen megadhatja számukra a gyermekvállalás lehetőségét, örömét akkor is, ha meddőségi problémákkal küzdenek.

A kormány ezt a lehetőséget támogatja

- mondta el az államtitkár, ezzel reagálva Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökének a lombikprogrammal kapcsolatban a napokban tett kijelentéseire.

A lombikbébiprogram minden formája bűn a katolikus püspök szerint

Veres András győri püspök úgy látja, a lombikbébiprogram mögött tudatlanság áll, és a tudatlanság mértékétől függ, hogy mekkora is a bűn. Bűnben fogant életekről, az egyházi tanítással össze nem egyeztethető megtermékenyülésről beszélt igencsak erős szavakkal Veres Péter győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke abban az interjúban, melyet a Magyar Nemzetnek adott.

Az államtitkár kérdésre azt mondta: nem lehet elítélni azokat a párokat, akik ilyen megoldást választanak a gyermekvállalás érdekében.

Az államtitkár hozzátette: a közeljövőben jelenik meg az a kormányrendelet, amely a jelenlegi lombikprogram-eljárásokat bővíti.

Veres András szavai Ördög Nóra műsorvezetőt is érzékenyen érintették, erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben:

Ördög Nóra érzékenyen reagált a lombikprogram-ellenes püspök szavaira

Sokakban felháborodást keltett Veres András győri püspök, amikor egy interjúban arról beszélt, a lombikbébiprogram minden formája bűn a katolikus egyház szerint. Fotó: Facebook/Ördög Nóra A lombikbébiprogrammal az a probléma, hogy nem a férfi és a nő természetes kapcsolatában fogan meg az élet, ráadásul pluszmegfoganások is történnek mesterséges körülmények között.

 

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Csak az én családomban 3 baba született a program jóvoltából. Szegényebbek lennénk, ha nem történt volna.
Fradigege
Normális dolog a család. Vagy így, vagy úgy. A püspök úr meghúzta a butykost és félre beszélt. Irigy, mert hivatalosan neki már lecsengettek. Kapuzárási pánik ez hozta ki belőle. Ennyi bazmeg.
Eladott Ország
mork.nyugat.hu/Scopes/nyugat2015/var//improxy/NyugatVGAPicture/23/81/238124_dr._veres_andras_interju.jpg
Hiába éhes disznó makkal álmodik! Én nem állítom, hogy a cölibátus elfajzottá teszik a
papokat, de nyilvánvaló, hogy bizonyos hajlamokat erősít. Egyáltalán aki hivatása miatt
képtelen a családi élet nagyszerű, ám végtelenül nehéz útját járni az miért beszél bele, hogy és
miképpen kéne ezt csinálni. Holnap talán megint lapos lesz a föld? Esetleg a ki nem ismeri el a papság mindenhatóságát, akkor a francia inkvizícióihoz hasonlóan akár egy városnyi embert halálra ítélhet? Amikor az egyházi katonai parancsnok megkérdezte, hogy mégis miről ismeri fel az eretnekeket, azt válaszolta a pápa, ne törődjön vele, mindenkit kardélre kell hányni, majd Isten kiválogatja az ártatlanokat a mennyországban! Püspök úr belebeszélnek a laikusok az egyházi szertartásokba? Ön honnan veszi a bátorságot, hogy belebeszéljen a tudomány dolgaiba? Vannak dolgok amikor igenis etikai kérdések merülnek fel, mint például az emberi klónozásnál, ahol felmerülnek etikai kérdések és tiltja a tudomány és az egyház is elítéli joggal, de a lombikbébi program pont a családok és az emberiség érdekeit szolgálja! Püspök úr javasoljuk mi civil emberek vallásosak és materialisták, hogy foglalkozzon egyházi
dolgokkal és amennyiben ez nem lenne Önnek elég, akkor ott van még mindig a misebor!
Az minden esetre biztos, hogy sok meddő - akár keresztény - szülőknek segítség a lombikprogram, aminek segítségével Magyarországon évente 1500-1700 baba születik. Az OEP 5 beültetést támogat, de van, hogy ezek közül egyik sem vezet eredményre. Az ilyenkor tovább próbálkozó szülők egy kezelésre 300 - 500 ezer forintot is kifizethetnek
Eladott Ország
nepszava.us/veres-puspok-szerint-bun-a-lombikbebiprogram/
Továbbá végtelen szomorúsággal tölt el bennünket, hogy a megyéspüspök nem olyan témakörökben próbálja a saját és hívei lelkiismeretét felébreszteni, illetve ébren tartani, amelyek sokkal testhez állóbbak volnának egy egyházi vezetőhöz: felszólalhatna a társadalom számkivetettjeinek – hajléktalanok, romák, mozgássérültek, idősek, stb. – kirekesztése és megalázása, a menekültek démonizálása, a kormánynak nevezett maffia könyörtelen harácsolása és elnyomása vagy mondjuk az antiszemitizmus ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.