Az olajügyek 1992-ben kezdődtek: a visszaélések elkövetésére a gázolaj és a háztartási fűtőolaj, a HTO „kettős ára” adott lehetőséget. A két olaj összetétele jószerivel azonos volt, ám az utóbbit szociális okok miatt negyed annyiért árulták, a színe is más volt – innen a „szőkítés”.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
- Mi helyzet, Bandi?
- Hát, tudod, főnök, nem a legfényesebb. Lassan az unokáknak is jön a gyerek. Valami kellene nekik is. Az a pár száz millió meg lassacskán elkopott, amit együtt loptunk. Most szarban vagyok, a havi egymilliós nyugdíj kenyérre is alig elég. Itt von Mo-n ez a kis 260 m2-es kis kunyhó, ennek a fenntartása, kertésszel, lovásszal nem egyszerű. Aztán Ibizán a nyaraló... Kivagyok, főnök.. tudsz vmit?
- Ne nyávogjál! Kapsz egy miniszteri megbízást, lesz vmi prémium még mellé, de osztd be maganak, többet nem kapsz. Világos, tábornok úr?
Béla333
24.hu/kozelet/2017/06/21/kerekgyarto-istvan-elaruljam-hogy-nevezik-orbant-a-hata-mogott/
"Már 1991-ben beindult az olajszőkítés, politikusok és sima köztörvényes bűnözők kéz a kézben felfoghatatlan mennyiségű adópénzt csaltak el. Rengetegen ekkor kurvultak el végleg, váltak egy életre zsarolhatóvá. A politika célja ideális esetben egy jó társadalom felépítése, ez illant el villámgyorsan.
Minden a hatalom megtartásának rendelődött alá, melyet azóta is a résztvevők anyagi gazdagodási vágya fűt. Ma már ott tartunk, hogy a lelepleződő lopásnak nemhogy büntetőjogi, még politikai következménye sincs.
Sőt az elkövető még csak szégyent sem érez. "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.