Április közepe óta nem küldtek senkit. Németország egyelőre nem küld vissza Magyarországra menedékkérőket, mert nem tarják megfelelő körülmények között az itt élő menedékkérőket- közölte a német belügyminisztérium az egyik ellenzéki képviselő kérdésére. A szélsőbaloldali Linke képviselőjének, Ulla Jelpke érdeklődésére a minisztérium azt írta, hogy Németország április 11. óta nem küldik vissza Magyarországra mindazokat a menedékkérőket, akik ott léptek be az EU területére. Pedig a menekültügyet európai szinten szabályozó dublini rendelet főszabályként előírja, hogy abban az államban kell lefolytatni a menekültügyi eljárást, amelyben regisztrálták a kérelmező belépését az EU, illetve a menekültügyi együttműködésben résztvevő európai országok alkotta területre. Az indoklás szerint a menedékkérőket azért nem küldik vissza, mert nem nem megfelelőek a menedékkérők magyarországi elhelyezésének körülményei. Az ARD összeállítása szerint 2015-ben 193 menedékkérőt küldtek vissza...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nincs itt semmi ellentmondás, végül is az a szerencsétlen aki erre tévedt korábban, persze, hogy nem akar a világ minden kincséért sem ide visszajönni. Pedig úgy kellene itt Európa védőszentjének legalább egy petárdahajigáló, mint egy megnyert közbeszerzés, amikor már nem lesz EU-s suska.
mackoka46
Ne küldjenek ide senkit se, mert garantálhatóan sanyargatni, bántalmazni fogják. Lassan ez lesz a norma az állampolgárokkal szemben is.
simmering73
Na hallod. Amikor a kórházban a mennyezetből is patkányok hullanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.