Egy speciális nevelési igényű fiatalokat is fogadó általános iskolát adtak át Veresegyházon. A kormány 421 millióval támogatta a beruházást – mert ez a dolga.

Csaknem félmilliárd forinttal támogatta a kormány a veresegyházi Szó-fogadó általános iskola megépülését, az intézményt kedden adták át.

A sajátos nevelési igényű gyermekeknek is épült új iskola tanévnyitóval egybekötött átadásán Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár elmondta, a beruházást a kormány 421 millió forinttal támogatta. Hozzátette, ez az ország egyik legtöbb gyermeket számláló tankerülete, ezért Dunakeszin is támogatják egy iskola megépítését.

A politikus beszámolt a kormány azon döntéséről is, amellyel a veresegyházi Misszió Egészségügyi Központ fejlesztését támogatják.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy az elmúlt öt évben negyven százalékkal nőtt a pedagógusképzésre jelentkezők aránya, és soha annyi gyógypedagógus hallgató nem került a felsőoktatásba, mint a most induló tanévben.

A helyettes államtitkár közölte:t 2010-óta uniós és költségvetési forrásból ötszáz iskola újult meg. Ennek fontos eleme az úgynevezett TTT-program, amelynek keretében tornatermek, tantermek és tanuszodák épülnek. Erre az elmúlt három évben 38 milliárd forintot költöttek, 82 projekt valósult meg – tette hozzá.

Pásztor Béla, Veresegyház független polgármestere elmondta, hogy a most átadott iskola megépítése 730 millió forintba került, kétharmadát a kormány finanszírozta, a fennmaradó részt saját forrásból teremtették elő.

Az új intézmény az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények (EGYMI) hálózatához tartozik.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Azannyát! Azt tette, ami a kötelessége a szutyok hordának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.