Új villamosvonalat építtetne a kormány, hogy a 2020-ban a Hungexpón rendezendő Eucharisztikus Világkongresszusra legyen megfelelő tömegközlekedés. A 90-es években egyébként még közvetlen vágánykapcsolat volt a Hungexpóig.

Másfélmilliárd forintból fejleszti a kormány a Hungexpo Budapest Vásárközpontot, hogy a 2020-ban tartandó Eucharisztikus Világkongresszusra, illetve a 2021-es Vadászati Világkiállításra megfelelő állapotba kerüljön. 

A Napi.hu cikke szerint ezen felül a főváros négymilliárd forintot kap arra, hogy fejlessze a Hungexpo közösségi közlekedését – jelenleg ugyanis csak busszal lehet elérni a területét.

 A 24.hu térképe a tervezett vonalról:

A cikk szerint a 3-as és a 62-es villamos vonalát a Fehér úti megállójától vezetnék el az Albertirsai úton a vonalat a Hungexpóig.

(Egyébként a 90-es évek végéig élő vágánykapcsolat volt a 37A-vonalán a Hungexpóval, erről bővebben itt olvashatnak.)

A kormányhatározat szerint egy munkacsoport jön létre, amely a két nagyrendezvényhez szükséges beruházásokat vizsgálja és ebben részt vesz – az érintett tárcák képviselői mellett – az Esztergom-Budapest Főegyházmegye érsekének, valamint a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács elnökének a képviselője is.

 "Magyarország 2020-ban ad otthont a római katolikus egyház egyik legjelentősebb, négyévente más-más helyszínen megrendezett, egyhetes eseménysorozatának, az Eucharisztikus világkongresszusnak. A rendezvény előkészítésére 2019-ig közel húszmilliárd forint költségvetési támogatást ad a kormány, többek közt templomfelújításra és csarnoképítésre.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke tavaly februárban jelentette be, hogy 2021-ben vadászati világkiállítást rendez Magyarország. Ennek előkészítésére, illetve szervezésére a kormány mintegy 387 millió forint támogatást különített el" – olvasható a cikkben.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY 2.0/Flickr/Albert Lugosi)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
@Nessy: Igen, és használhatatlan lesz, a rohadt fakocka ott lesz a síneken.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
A 42-es villamos vonalának meghosszabbításáa a Gloriett (leánykori nevén KISZ) lakótelepig mindden választás előtt megígérik, 'oszt soha nem lesz belőle semmi. Igaz, annak volna értelme...
Jozefina
Igen! Ez nem újdonság. Valamikor régen az EXPO-ig járt villamos. Aztán ki tudja miért már nem volt fontos.
staro2
Gondolom az Esztergom-Budapest Főegyházmegye és a a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács dugig van közlekedé si szakemberekkel.
Érdekelne még az is,hogy a pispek urak netán villanyossal fognak kiutazni az Eucharisztikus világkongresszusra? semlyén biztosan fehér lovon megy.
Az a gyanúm,hogy egy újabb közpénz átlényegülés az egész.
quadrocopter
Kedves birkák! Új kifizetőhely nyílik "beruházás" fedőnéven! Igények mellé,kéretik csatolni a narancsos tagsági könyvet!
" Mindenki hozzon magával még egy embert!"
quadrocopter
@durbincs: Chummyra bocskoros troll!
Ma is szopásnak nézel elébe, mert te megérdemled, primkó!
A gazda nem akar lecserélni?
Elég nagy marhát csináltál magadból és a megbízókból is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.