Az előző uniós ciklus forráselosztásának informatikai rendszerénél (EMIR) talált súlyos közbeszerzési szabálytalanságok miatt a szerződések 100%-át, azaz 18 milliárd forintot követel vissza az Európai Bizottság, de ezt a magyar kormány nemzetközi példák alapján megpróbálta a negyedére lealkudni. A gond azonban az volt, hogy a hirdetmény nélküli közbeszerzés sok évvel ezelőtti kihagyásával súlyos szabálytalanságok történtek, és erről az akkori Irányító Hatóság is tudott, illetve még bírósági döntés is kimondta a jogsértést. Korábbi sajtójelentés szerint a Bizottság a 2003-2009 közötti 8 szerződésből háromnál talált súlyos problémákat (a lenti közlemény szerint mind a nyolcnál) és az érintett (már kifizetett) összeg 100%-os korrekcióját kéri, azaz a teljes kifizetett összeget visszaköveteli.

Feltöltő: Rockxy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Mindent értek, csak azt nem, hogy ezeket a bírságokat miért az adófizetőknek kell állnia.
Fizessen az aki hibázott. Ha csalt is akkor üljön.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
De miért hír ez ma, mikor júliusban történt???
1magyar
a Bizottság a 2003-2009 közötti 8 szerződésből háromnál talált súlyos problémákat (a lenti közlemény szerint mind a nyolcnál) és az érintett (már kifizetett) összeg 100%-os korrekcióját kéri, azaz a teljes kifizetett összeget visszaköveteli.
Ez a szocik érdeme 2003-2009 között.
Csizmás Kond
...most akkor ki is lopott tulajdonképpen ??
magyarbakancs
Minden mocskos kormányon lévő párt lopja az EU-s pénzt.
Nincs kivétel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.