A szálló üzemeltetését a Máltai Szeretetszolgálat végzi majd, akik térítésmentesen kapták meg az ingatlant a Fővárosi Önkormányzattól.

Várhatóan idén is megnyit a Budapest XI. kerületében, a Rimaszombati úton található volt kollégiumban a téli hajléktalanszálló, miután a Fővárosi Közgyűlés szerdán döntött arról, hogy egy több mint hatszáz négyzetméteres ingatlanrészt biztosít a célra térítésmentesen a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak – írja az MTI.

A testület egyhangúlag támogatta – a december elsejétől jövő év március 6-ig tartó – ingyenes használatba adást. 

Korábban a szeretetszolgálat egy 340 négyzetméteres részen fogadta a rászorulókat, az idén ez a terület 681 négyzetméteresre nő. A szeretetszolgálat tájékoztatása szerint – mint az elfogadott előterjesztéshez csatolt mellékletben olvasható – a legutóbbi télen 554 hajléktalan embernek tudtak szállást biztosítani a Rimaszombati úti "alacsonyküszöbű krízisférőhelyen".

A regisztrált hajléktalanok száma 2005 után indult erős növekedésnek, a csúcsot 2012-ben érte el. Bár az otthon nélküliek száma az Orbán-kormány hajléktalanellenes intézkedéseit követően némileg visszaesett, az elmúlt két évben sajnos ismét egyre többen kerültek az utcára.

Idén is lesz téli hajléktalanszálló, de duplájára kellett növelni az alapterületét

Kép: MTI

Címlapfotó: Pexels / Skitterphotos CC0

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"Magyarország jobban teljesít!"
"Magyarország erősödik!"
"Magyarország büszke, erős európai ország!"
"Senkit nem hagyunk az út szélén!"
Amúgy meg Soros és NGO-k!
quadrocopter
@durbincs: Az "ész" neked sci-fi, primkó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.