A legtöbb embert a vásárlás során az adott termék tartósítószer-, cukor-, színezék- és szénhidráttartalma befolyásolja – derül ki egy friss, országos kutatásból, amely a Coca Cola Magyarország megbízásából készült.

A tápanyagbevitellel kapcsolatos tudás ugyanakkor hiányos, sokan nem tudják megfelelően értelmezni a tápérték-információkat.

Öt magyar vásárlóból négyen olvassák el az élelmiszerek címkéjét, az ott találtak pedig háromnegyedüket befolyásolják abban, hogy melyik terméket vegyék le a polcról. A legtöbben az üdítőitaloknál nézik meg, hogy mi áll a címkén.

Az eredmények szerint a nők, a nyugdíjasok és a kisgyermekes édesanyák az átlagosnál egészségtudatosabbak, szemben például az alacsony iskolai végzettségűekkel. A vásárlás során a legtöbb embert a tartósítószer-, a cukor-, a színezék-, és a szénhidráttartalom befolyásolja, a válaszadók negyede ha teheti, cukormentes terméket választ.

(24.hu)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
A vásárlók 1/4 e törődik az áru minőségébel.
A többi örül, hogy eszok!
Zeta
A vásárlók 1/4 e törődik az áru minőségébel.
A többi örül, hogy eszok!
emerencia
@Zeta: Így van. Sokan kényszerből, tudatosan keresik a legolcsóbb ételeket, gyógyszereket, stb. Így próbálják az illiberalista unortodoxiát valahogy túlélni.
Jozefina
Üdítőt egyáltalán nem is kéne venni. Víz-víz-víz!!!
sokanvagyunk
A cólánál nekem is mindegy, csak hasson... - ugyanis tisztítószerként használom.
wagabund
..."Ötből egy magyart nem érdekli, mit eszik meg"...

Én vagyok az az egy. Ugyanis a gondos elolvasás ellenére sem vagyok biztos benne, hogy azt kapom, ami le van írva...úgy vagyok vele, hogy ha nem tudom miből készül, talán meg tudom enni. Mondjuk azóta, amióta elolvastam egy olcsó virsli összetételét, aztán egy olcsó löncshúsét. a kutyám vonakodva ette..ő valamit ösztönösen érzett.

kapitalizmus kezdete..majd talán húsz év múlva...addig eszem azt a szart, amit a holland, norvég,dán, luxembourgi nem enne meg. hogy rohadnának meg(akik erről tehetnek)

évtizedekkel ezelőtt dolgoztam néhány távoli gyarmaton...a fehéreknek fenntartott boltokban akkor különb áru volt, mint most itt.
erről ennyit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.