A Világgazdaság számol be az NRC és a Rapid White kutatásáról, amely a magyarok fogápolási szokásait igyekszik feltérképezni.

Ebből kiderül, az emberek 97-98 százaléka szokott használni fogkefét és fogkrémet.

Ezen belül 55 százalék azoknak az aránya, akik naponta többször is, 35 százalék viszont csak napi egyszer mossa meg a fogait.

Megtudhattuk emellett azt is, 10 százalék nem mossa meg naponta fogait, szájvizet a 18-59 év közötti lakosság 68 százaléka szokott használni, az emberek 4 százaléka napi szinten fogfehérítőt is felken.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A magyarok egy részének már több a szeme, mint a foga, ergo nincs mit mosni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
A magyarok egy részének már több a szeme, mint a foga, ergo nincs mit mosni!
wagabund
..."10 százalék nem mossa meg naponta fogait"...

Ezt úgy kellett volna írni, hogy tíz százalék soha nem mos fogat...a másik tíz százalék meg akkor, amikor megtalálja a régi fogkeféjét...persze ennek a húsz százaléknak mégy gyári foga van, tehát nem kivehető.
A "magyarok"-ban benne van az a másik húsz százalék is, akinek már nem gyári, hanem kisipari, kivehető a fogsora...azok fütyülve mossák a lavórban..

ha így százalékban leírva olvassa az ember a fog(nem)mosási statisztikát, talán továbblapoz, mert nem érzi át a súlyát...

de ha úgy írom, hogy a tíz százalék az egymillió ember, aki soha nem mos fogat,...akkor ez már brutális..
emerencia
@Nessy: De csak azért mert a szemet nem szokás kihúzni, ha elromlott. (A szemüveg pedig csakúgy mint a fogászat, nagyon drága.)
wagabund
@simmering73: ...tudomásom van olyan (Budapesti) családokról,akik akár panelban laknak, akár családi házban, hogy egy kád vízben fürdik az egész család..tehát ugyanabban a vízben...mertugye így qurva gazdaságos...sőt...a vizet nem engedik le, hanem vödrökben tárolják, és azzal öntik le a wc-t...ez máshol is előfordulhat az országban..persze ahol van kád, vagy dézsa..na és angol wc.
2017-ben, itt és most...
emerencia
@wagabund: Még emlékszem kisiskolásként a hatvanas években milyen nagy csoda volt, hogy nekünk van fűrdőszobánk. A legtöbben lavórban mosakodtak és tiszta mosott ruhában jártak. A suliban minden osztályban akadt viszont néhány gyerek akik láthatóan el voltak hanyagolva. Teljesen természetesnek találtam, hogy az isiben számukra bemutatjuk hogyan kell mosakodni, fogat mosni, késsel villával enni stb.. Később sok-sok fürdőszoba épült a házakhoz és a lakótelepeken már természetessé vált milliók számára a napi fürdés/zuhany meleg vízben, tiszta fehérnemű és felső mindennap. A kapitalista mentalitás, főleg ez a jelenlegi orbáni formája arra kényszerít milliókat, hogy közegészségügyileg aggályos módon ezen spóroljanak vagy eleve nem jutnak hozzá. Nap mint nap találkozom kívülről nézve tiszta de szagos emberekkel. Ők még igyekeznek tartani a látszatot de egyre többen vannak, akiknek már ez sem megy...
wagabund
@emerencia: megdöbbentően pontos a kor-rajzod. ez bizony így volt/-van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.