"És úgy néz ez az Orbán: / valahogy kobra-formán! " – Szőcs Géza nem finomkodva vetette papírra strófáit. Egészen erős dolgot talált az Index: Szőcs Géza: Miniszterek érkeznek a kormányülésre c. versét. Elég gyengén indul – mintha a volt államtitkár pontosan annyit tudna csak egykori kollégáiról, amit mi, egyszerű újságolvasók, és a felületes benyomásokon kívüli semmit nem tudott volna meg róluk –, de aztán a végére, főleg a Lázár-Rogán-Orbán részeknél egészen belelendül a költő.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Az az igazság, hogy ebben is van igazság

A 444.hu közzé tette a derék Szőcs mester versét

Az igazat megvallva – na jó az én alapvetően konzervatív lelkem az irodalom vonatkozásában akár maradinak is tekinthető (más művészetekben meglehetősen nyitott vagyok az un. „modern” irányzatokra, ez itt nem mondható el) – nekem ez inkább kínrímnek tűnik. Mármint Szőcs Géza Miniszterek érkeznek a kormányülésre című verse.
Azonban egy versszaka még teli-találat is lehet.
Így ír:
„És a miniszterelnök,
persze hogy ő is eljött.
És úgy néz ez az Orbán:
valahogy kobra-formán!
Valahogy furcsa csönd lesz,
s ez a csenevész
dal is elenyész.”
Nem, nem csak, sőt főleg nem, az hogy ez a dal/vers tényleg csenevész, hanem a mesteri hasonlat: Orbán a kobra forma!
Mint tudjuk a királykobra, ki más hisz Őfenesége csakis királyhoz hasonlítható: „Egészben fogyasztja el a zsákmányát”. Nos ebben van valami, mert irgalmatlan potroha is arra mutat, hogy nem iagzán mutat önmérsékletet és a magyar demokráciát is szinte egészben nyelte le, nem is beszélve az EU-s pémzekről!
Azonban van egy kis gond azt is mondják róla, hogy „több hétig nem eszik újra.”, nos az ilyen önmérséklet nem sajátja Őfeneségének! =))
papa.49
Ez akkor is egy méretes seggnyalás a dagadt hájpacnitól ...
RonaGyuri
@papa.49: semmi kétség, hogy annak szánta ettől még lehet értelesen felfogni! =))
papa.49
@RonaGyuri: Tudod nálam a VERS, a KÖLTŐ valahol ott van Petőfinél, Adynál József Atillánál, ez csak egy ,,fűzfa poéta,, nyekergése...
karma1
Na, olyanok vagytok,...:o))))) Meg Karinthy Frigyes is parodizalta az Igy irtok ti-ben Szabolcska Mihalyt, aki hasonlo "adottsagu kolto" volt...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.