18 és 30 fok közt lesz szombaton az országban a hőmérséklet, több helyen eső, számos megyében heves zivatar és felhőszakadás is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Dunántúlon nagyrészt erősen felhős idő várható szombaton, másutt eleinte több órára kisüt a nap, majd délutántól mindenütt megnövekszik a felhőzet.

Reggel, délelőtt még csak inkább a Dunántúlon és délen elszórtan, délutántól azonban egyre több helyen várható eső, zápor, zivatar.

Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Este, késő este a délkeleti megyékben heves zivatar is lehet.

A meteorológiai szolgálat több megyére is kiadott elsőfokú figyelmeztető előrejelzést a várható csapadék miatt.

Esővel, zivatarokkal és felhőszakadásokkal kezd az ősz

Eső miatt elsőfokú a figyelmeztetés Nógrád, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Tolna, Baranya, Somogy megyékben, itt 24 óra alatt 20 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Esővel, zivatarokkal és felhőszakadásokkal kezd az őszEsővel, zivatarokkal és felhőszakadásokkal kezd az ősz

Heves zivatar miatt Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben van elsőfokú figyelmeztető előrejelzés érvényben. Ezekben a megyékben kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében).

Esővel, zivatarokkal és felhőszakadásokkal kezd az ősz

Felhőszakadás miatt is van érvényben elsőfokú figyelmeztetés: Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre adták ki. Itt intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

A szél fokozatosan mindenütt északnyugatira, északira fordul, sokfelé megélénkül, időnként megerősödik, zivatar környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek az előrejelzés szerint.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 30 fok között valószínű, északnyugaton, nyugaton várható a leghűvösebb, keleten, délkeleten a legmelegebb idő. Késő estére 14 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet hasonló eloszlásban.

(Címlapi kép, fotók: met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.