Az EU munkanélküli átlaga kétszerese a magyarnak – ugyanakkor Magyarországon még szükség van a finomhangolásra.

Az EU-s munkanélküliségi átlag kétszerese a magyarnak – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornának szombaton az Eurostat legfrissebb adataira hivatkozva.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára hangsúlyozta: Magyarországon bővül a gazdaság, ezzel párhuzamosan a közfoglalkoztatásból is egyre többen kerülnek át az elsődleges munkaerőpiacra.

Hozzátette: finomhangolásra ugyanakkor még szükség van a regionális adatok eltérései, valamint az idősebb korosztály foglalkoztatási adatainak javítása érdekében.

A beruházások második negyedéves növekedésével összefüggésben azt mondta: nem csak az állami, hanem a magánszektorra is jellemzőek voltak a beruházások, de itt is szükség van még korrekcióra, mert Budapest túlsúlya nagyon jelentős.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Kiebrudaltak rengeteg embert a regisztrációból, ettől ilyen "szép" ez az adat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@lusta: Kivették a betegeket a munkanélküliek közül, emiatt is csökkent a számuk. Nálunk jár a legkevesebb ideig a csekélyke összegű munkanélküli ellátás az uniós tagországok közül tudtommal. (3 hónap) Emiatt nagyon sokan nem találják értelmét a regisztrációban maradni, ez is csökkenti a regisztrált munkanélküliek számát. Az a bizonyos egy óra munkában töltött idő pedig kész röhej. No meg az is, hogy a külföldön dolgozókat itthon nem tekintik munkanélkülinek.
peterkelemen
Azért menekülnek oda a magyarok dolgozni. Immár milliók dolgoznak külföldön. Magyarországon a közmunka elfedi a valóságot.
quadrocopter
Azt szándékosan kihagyták, hogy az unióban számos menekültnek még nincs munkája!
Eleve sánta az összehasonlítás!
lusta
@emerencia: Ha jól belegondulunk a felfogásbeli különbségekre, akkor a munkanélküliség nagyon jó példa erre. Gyurcsányék a szociális segályt a regisztrációhoz kötötték, ezért is volt kissé magasabb a ráta. Most a 3 hónapos munkanélküliség torzítja a statisztikát. Kit érdekel? Rajtunk kívül szinte senkit, hogy a világba hazudják nap, mint nap a hamis számokat és a tények őket és a bégető birkákat még véletlenül sem zavarják. A szegénységet és a cigányokat is lehet szidni, de az alapvető bűnözési gond a szegénység és a kilátástalanság. Ezt akár statisztikai számokkal is be lehet bizonyítani. Vegyük most a nagy barátot, a lengyeleket. Ugyanolyan bűnözési statisztikai mutatójuk van, mint nekünk, pedig csak 21 ezer cigány él a lengyeleknél. A múlt héten megkéseltek egy 24 éves fiatalembert. Nem volt hír a lengyeleknél sem, mert egy másik fiatal lengyel szúrta le. Bezzeg, ha egy menekült lett volna! lenne szenzáció. Hazai példákat is lehet sorolni. Az a baj, hogy mazsolázva kapja a nagyérdemű a híreket és azt hiszi, hogy ez a nagy valóság.
Béla333
A magyar munkanélküli statisztikából hiányoznak a külföldön munkát vállalók, a 3 hónapi munkanélküli segély után a rendszerből kikerülők, a közmunkások!
Ha ezeket a személyeket is úgy számolnánk, ahogy az valójában van, akkor kitörne a parasztlázadás!
Szerintem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.