Elutasította az Európai Bíróság a magyar és szlovák keresetet, ami a menedékkérők EU-s tagállamok közti arányos szétosztását támadta.

Elutasította az Európai Bíróság a menedékkérők tagállamok közötti elosztását szolgáló uniós mechanizmus ellen benyújtott magyar és szlovák keresetet – ismertette szerdai ítéletét a luxembourgi székhelyű bírói testület.

"A bíróság teljes egészében elutasítja a Szlovákia és Magyarország által előterjesztett kereseteket" – írták a tizenöt fős nagytanács által meghozott ítéletet részletező közleményben, melyet az MTI tett közzé. A tanács azzal indokolta a döntést, hogy a kvóták "hatékonyan és arányosan" hozzájárulnak Görögország és Olaszország terheinek csökkentéséhez, ezért alkalmasak a kitűzött célok elérésére.

Budapest és Pozsony 2015 decemberében fordult az Európai Bírósághoz a 120 ezer menedékkérő áthelyezését célzó, kötelező jellegű mechanizmus ügyében, amelyet az uniós belügyminiszterek minősített többségi szavazással, mások mellett Magyarország és Szlovákia ellenkezése dacára fogadtak el 2015 őszén.

Mint a HVG cikke rámutat, azért kvótatörvényt megszavazó államok teljesítésében is vannak azért hiányosságok, egyelőre ők is sok esetben csak halogatják a határozott intézkedéseket.

A luxemburgi ítelet minden pontja a brüsszeli álláspontnak ad igazat a budapesti és pozsonyi érvelés ellenében. Amennyiben pedig Magyarország továbbra is megtagadja a menekültek befogadási eljárásának lefolytatását, úgy kötelezettség-szegési eljárás indulhat ellene, amelynek végeredményében súlyos pénzeket fizethet a költségvetés, végső soron az adózók.

Csak olyanokat vonnak be a programba, akik valószínűleg valóban menekültek, azaz olyan országból jönnek, ahonnan a tagállamok a menedékkérelmek átlagosan legalább háromnegyedére rá szoktak bólintani. Magát az eljárást a magyar hatóságok vihetik végig, a kezükben marad annak a megállapítása, tényleg menekült-e a kérelmező vagy sem. Ha nem, vissza lehet küldeni a hazájába – írta az index.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@wagabund: Miért a fizetős gazdasági bevándorlók beengedéséhez mennyi volt? ugyanmár...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Viktorka !! Ekkora sopascht elég lesz feldolgozni, de ne idegeskedj,
kósalala meg rezsiszilike kisasszonyok majd " beseg(g)ítenek !!!
solidedge
Orbán ezt meg fogja tagadni. Ha elfogadná híveket vesztene, ha megtagadja újabbakat szerez. Csak a választás utáni első, vagy második évben merné megkockáztatni a befogadást.
wagabund
..."Vesztett a kormány: Magyarországnak be kell fogadnia 1294 menekültet"...

és ha nem? ehhez a magyar népnek is lesz néhány szava...
Hellcat
@wagabund: Miért a fizetős gazdasági bevándorlók beengedéséhez mennyi volt? ugyanmár...
dr. prédikátor
@wagabund: A több millió eurós pénzhez mit szólsz??? Ahhoz is van szavunk???
quadrocopter
Csicskák! Meg lehet puszikálni a heréket!
A nagy pofához nagy cumi jár!
Mert ti megérdemlitek!
Szarháziak!
justhpeter
Várom a birkák kórusának hörgését. Ha már a fizetős bevándorlók befogadásakor nem hörögtek.
division
@wagabund: Reméljük lesz hozzá szava a magyaroknak, de csak azoknak akik itt élnek és nem kintről dumálnak. Most még ennyi, utána majd még ennyi, utána ...Na meg szaporodni is fognak majd. Nagyon kell ide az etnikum mellé még valami más idegen, netalán barbár kultúra.
Fradigege
De most idejön az a 1294 migráns. Oké. Meddig fognak azok itt tartózkodni? Húznak vissza nyugatra.
kokopelli
@division: pl. a Romániában élők? :--(
Sziszifusz
@division: 11:36
Nehogy azt hidd, hogy ezek a menedék kérők Magyarországon maradnak.
Amikor majd itt, a felszított gyűlölettel találkoznak, riadtan menekülnek vissza Szíriába, vagy máshova.
szep napot
Most 1294+ csalad; jovore mar 2000+csalad..., de ne aggodjunk 1-2 ev utan Nemetorszagban mar 2000 menekult dolgozik a tobb mint egymilliobol.
Donáld Tramp
Kezdődik megint két év pereskedés és kész. Ennyi.
peterkelemen
Ennek a többszörösének osztogat állampolgárságot az Orbán-kormány. Nevetséges!
Sámannus
Most kezdheti a putyin csizmáját fényesíteni, de lehet az sem számít sokat, mert ha kivisz bennünket az unióból akkor is a s.ggébe fogja állítani, akkor már tényleg csak egy bábuja lesz, aki a dácsában ropja neki a guggolósat.
Yoda69
Magyarorszag - egyedulikent az Unioban, (a szlovak kormany elfogadta az iteletet) kuzd a menekultek befogadasa ellen. Azert ez nonszensz. Jo lenne felebredni es belatni vegre, hogy egy kozosseg tagja vagyunk. Annak vagy elfogadjuk a jatekszabalyait, vagy viszontlatasra. NINCS koztes ut.
Pálinkás Pál
Na most nem azért mondom..."Csak olyanokat vonnak be a programba, akik VALÓSZÍNÜLEG valóban menekültek, "...ez egy jogi ítélet alapja...na ne röhögtessenek...Magyarországon sincs igazságszolgáltatás,de libsik...mondjatok olyan jogállamot ahol VALÓSZÍNÜSÉG alapján hoznak ítéletet!!!Úgy látom behódol Európa a koszos muszlim csürhének...de nembaj,érik az hogy az emberek maguk veszik kézbe az ügyeket,és az nektek migránsvédőknek is igen szar lesz!!!
Donáld Tramp
@Yoda69: Senki sem teljesítette a kvótát. Egyedül Málta.
volvós
Szófosó szijj-ÁRTÓ petya megint szembeszáll az EU-val,
ebből baj lesz, nem tanulnak semmiből...Majd ha Brüsszel
hazazavarja az ingyenélő politikusainkat ( dajcstompi és
"képviselő" Tsai ) azokkal játszhatnak papást-mamást
a részükre kijelölt cellákban :-))))))
dr. prédikátor
@kokopelli: Én is erre gondoltam!!! Sőt azok még bele is pofázhatnak a mi dolgunkba mert ide szavaznak!!!ma 11.43 ra.
lusta
Pontosítsunk.
1. Nem kell befogadni. Az 1294 menekültkérelmét kell elbírálnunk. Aki megfelelt azt az uniós pénzből kell itthon ellátnunk. Ez az országnak egy vasába sem kerül.
2. A per tárgya nem ez volt. Sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk megkérdőjelezte a menekültek elhelyezéséről szóló határozat elfogadási mechanizmusának jogosságát. Többségi döntés volt és nem teljes egyetértés. A EB kimondta, hogy jogilag elég volt a többségi döntés, hiába érvelt Kecsmár (jogi képvieslő az EB-n) ez ellen.
Yoda69
@Donáld Tramp: Viszont senki sem szall szembe vele, egyedul mi.
quadrocopter
@division: Szenvedsz, mi? Pedig ez a cumi neked is kijárt!
quadrocopter
@Donáld Tramp: Senki nem teljesítette a kvótát? Nem bizony, mert folyamatban van!

- parameter.sk/eddig-hetszaz-menedekkerot-vett-romania-kotelezo-betelepitesi-kvotak-alapjan

- Érdekesség, hogy eddig csak Bulgária teljesítette a rá kiszabott 1302 ember ...www.origo.hu/.../20151109-orban-viktor-kvotarendszer-malta-europai-unio-migraci...
tudode
Mindennek a teteje, hogy mit szivóz a POLITIKAI KALANDOR ezzel az 1200 menekülttel, akiknek csupán a jogosultságának a felülvizsgálata Magyarország Viktor feladata!
.
Lássuk csak:
.
Itt a lista kiknek adott a kormány PÉNZÉRT LETELEPEDÉSI ENGEDFÉLYT
hvg.hu/itthon/20170605_Itt_a_lista_kiknek_adott_a_kormany_penzert_letelepedesi_engedelyt
..
A kínaiak és az oroszok után ukránok, pakisztániak, irakiak, irániak és törökök a legaktívabb érdeklődők a magyarországi befektetési és tartózkodási, valamint letelepedési engedély iránt.
.
lista
www.parlament.hu/irom40/15714/15714-0001.pdf
..
Nem hiába a NARANCSBŐR adta ki Ferenczi Krisztina KÖNYVEIT AZ ORBÁN CSALÁD GAZDAGODÁSÁRÓL!
.
15 ÉVIG AZ oRBÁN VAGYON NYOMÁBAN - Itt a vége.
24.hu/belfold/2014/03/06/15-evig-az-orban-vagyon-nyomaban-itt-a-vege/
.
De még sincs vége a gyarapodásnak, mert Ferenczi Krisztina NEM TUDTA FOLYTATNI, mert feladta, NEM A KÖNYVÍRÁST, az életét!.
.
Meddig SZÁNDÉKOZNAK AZ ORSZÁGON ÉLŐSKÖDNI "EZEK"???
Pálinkás Pál
Ez az ítélet..amellett hogy igazságtalan,csak orbánnak jó...ti meg libsi hülyék allelújáztok!!A magyar ember...hála a hatszáz éve itt rostokoló cigányoknak,utálja az ilyeneket...a ducse ezt meg fogja lovagolni rendesen...sok bizonytalan ember fog mellé állni ,ha kijelenti hogy az ítélet ellenére sem fogja befoogadni őket...és erre minden lehetősége megvan,fellebezések,egyebek...választásokig biztos nem lesz a döntés jogerős!!!
Pálinkás Pál
@Horizont: A személyeskedést pár napja ti kezdtétek..én csak viszonyulok a dolgokhoz...és érdekes,amikor felteszek egy kérdést,rögtön nekiálltok nácizni,rasszistázni...mert normális választ nem tudtok adni!!Mostani hozzászólásomban a libsin kívül mi olyat találsz ami nem igaz??? Lehet sorolni az ellenérveket!!
kukac50
El bukta a Fidesz a pert! "0 ezer pénzért beengedett letelepedési kötvényes jöhet az 1294 szegény nem. Miért? A KDNP miért nem emel szót értük ha keresztények?
Orbánnak ki adott jogot arra,hogy minden féle fajta letelepedési kötvényes az unió országaiban szabadon kószálhasson? Neki csak Magyarországon tartani van joga,nem más uniós országok területeit városát nem adhatja el.Oda ne menjenek a letelepedési kötvényesek!
Nessy
@Pálinkás Pál: Amennyiben utána néz akár a latin szótárban, akár googlen, hogy mit jelent a "liberális", és mit az "illiberális" kifejezés, akkor vállalom az ön kedves libsi jelzőjét. A "hülyét" kéretik családi használatra megtartani.
Béla333
Csak úgy jelzem, amit az elmúlt évben vagy ezerszer elhangzott már, csak éppen a cikk szerzőjének nem jutott el a tudatáig:
"Magyarországnak be kell fogadnia 1294 menekültet"

Helyett az igazság az, hogy 1294 fő idegenrendészeti eljárását kell lefolytatni.
Ha megfelel a feltételeknek, akkor marad, ellenkező esetben meg ki lesz toloncolva!
A kettő nem ugyanaz!
mackoka46
Ez a csóró botrány ország olyan szegény, szétlopott, hogy gondot okozhat az 1294 menekült elhelyezése, ezen kívül mérgező a levegő.
libellle
@szep napot: neked ki adott ilyen informáciokat. Valószinü csupán ki talaltad.
1magyar
A menekülteket támogatók nyugdíjából, fizetéséből vonják le a rájuk költött pénzt!
Ennyit csak elvárhatunk a kormánytól?
volvós
@Pálinkás Pál: 16:45
Te tetves hímringyó !! Meddig röfögsz, bégetsz még ITT ???
Takarodj vissza a megbízód .. seg...é...be !!
division
@quadrocopter: Te csak védjed őket külhonból, a te dolgod. Egyszer még változhat a te véleményed is bár nem kívánok neked rosszat.
quadrocopter
@division: Á, ne is zavarjon ez téged, ha szükségem lesz rád, ,majd szólok!
quadrocopter
@1magyar: Gyengécske próbálkozás, ennél többet néztem ki belőled!
division
@quadrocopter: Én nem tudlak megvédeni úgysem ha megtámadnak téged vagy a családodat, arra ott a policia:-)
division
@quadrocopter: Nem szeretem a sci-fit. Sosem tudhatod mire lesznek képesek ha elszaporodnak, és azt sem kellene figyelmen kívül hagyni hogy lehetnek közöttük terroristák is, akár még egy kisgyerek személyében is, aki simán felrobbantja saját magát is mert erre képezték ki.
quadrocopter
@division: Egy dilis magyarnál sem tudhatod, hogy mire lesz képes, ahogyan a z itt engedéllyel lévő
300 családot is leellenőrizték, úgy az 1294-et is lehet ellenőrizni. A Geci izmozása egyszerűen nincs arányban azzal a hátránnyal, amit az ország presztízsének okoz!
teuton
@solidedge: Szerinted egy EU-birosagi döntest meg lehet tagadni? Szeretnelek latni 1 hettel utana, miutan teged elitelt egy birosag, es te nem fogadod el az iteletet (holott te magad fordultal hozza!), hol leszel..
szep napot
Adunk nekik eu-s utlevelet aztan bye-bye, vagy visszuk oket a Brusszeli es Berlini Magyar Nagykovetsegre.
feco fero
Nem a kormány vesztett hanem Magyarország és az EU nyertek a terroristák és a megszállók !
1magyar
@quadrocopter: Te is csak a saját farkaddal verd a csalánt, ne a másét osztogasd!
quadrocopter
@1magyar: Nos ebben melyik a te farkad?

"A menekülteket támogatók nyugdíjából, fizetéséből vonják le a rájuk költött pénzt!
Ennyit csak elvárhatunk a kormánytól?"
1magyar
@quadrocopter: Ne add a hülyét! Tudod te, hogy a migriknek a szoc. ellátása több mint egy uniós állampolgár dolgozó nyugdíja vagy rokkantjáradéka.
quadrocopter
@1magyar: Elolvastad a linket - koma? Akkor mi ez a nyöszörgés?
wpym
Az olaszoknak es a gorogoknek eleve be sem kellett volna engedni a kecskeb@szo ipari hulladekot, ergo nem kellene a terheiket csokkenteni, mert nem lenne mit.
Csizmás Kond
Ja persze...amikor a hőbörgő nagyhatalmak is teljesítik a rájuk mért migráncsbefogadást.
Hányan is teljesítették a befogadási feladatot ?
quadrocopter
@Csizmás Kond: Még senki, macska, ugyanis folyamatban van! Románia és Bulgária előbbre tart.
Nessy
Magyarország többszörösen túlteljesítette a kvótát! Majdnem húszezer kötvényes, akiknek fizetünk is, nem keveset! Ebben is legyen szolidáris Brüsszel.
Csizmás Kond
@quadrocopter: mivel tart előbbre ?...azzal hogy olyasmit igért meg amit tudja hogy nem kell teljesítenie ?
Nessy
@Csizmás Kond: Ezt pártunk és kormányunk úgy alkalmazza: olyasmit ígér, amiről tudja, hogy nem fogja betartani!
quadrocopter
@Csizmás Kond: Mert mitől nem lehet teljesíteni? Az is teljesítés, ha a megállapított kvóta alatt fogadnak be, mert közben elfogy az utánpótlás.
Csizmás Kond
@quadrocopter: .pl mert senki nem megy oda...
Csizmás Kond
Amúgy az egész erőszakos kvótaizé úgy hazudtolja meg a naghatalmak törvényességét ahogy van. Kimondják, hogy minden menekült be kell jelentse hol akar élni, erre ők oda deportálják ahová akarják.
Utána kéne számolni a mostanik kiosztott migráncsokból hányan vannak ott ahová elhelyezték...
volvós
@Horizont: 6:12

Nem mondod komolyan, hogy ez a lény " férfi "???
Aki Én
@Csizmás Kond: 10:12. Akkor még a románok is jobb politikusok, diplomaták mint mi?
Nem inkább arról van szó, hogy a magadfajta agyatlan kreténnek kell a műsor? Hát nem látod, hogy ez a szánalmas műsor a magadfajtának szól? Hát nem látod, hogy közben csak a lopáson jár az eszük, még pont a letelepedési kötvénnyel is? Milyen butának kell lenni ahhoz, hogy valaki nem a szemének, hanem, ezeknek hisz...?
Ráadásul nem befogadásról, hanem elbírálásról van szó.
Csizmás Kond
@Aki Én: ...hát te nem látod hogy mekkora egy hülye vagy ?...persze hogy nem...
division
@Horizont: @volvós: Reálisan nézem a dolgokat, nem kell egyetérteni természetesen, viszont sértegetni sem muszáj, én sem teszem. Köszönöm.
division
@Horizont: Ellenőrzött menekült...Legyen:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.