Hegedűs Zsuzsa társadalmi felzárkóztatásért felelős tanácsadó átlagosan havi 136 ezer forintot költött vendéglátásra és a fizetése is nőtt egy hatalmasat idén. Tizenhét miniszterelnöki megbízott segíti Orbán Viktor munkáját, de van közöttük egy, aki nemcsak rekordmagas, nettó 920 ezer forintos fizetésével tűnik ki, hanem azzal is, hogy messze ő költi a legtöbbet reprezentációs költségekre. Hegedűs Zsuzsáról van szó, aki a társadalmi felzárkóztatásról és a társadalmi konfliktusok kezeléséről ad tanácsokat a miniszterelnöknek, és emellett egy gyerekéhezés ellen küzdő alapítványt is vezet.  Hegedűs tavaly annak ellenére költött másfél millió forintot éttermi számlákra és vendégfogadásra a minisztérium költségére, hogy nem találtuk nyomát annak, hogy olyan rendezvényt szervezett volna, ahol neki kellett fizetni a meghívottak vendéglátását. A minisztériumot és Hegedűs Zsuzsát is hiába kérdeztük, pontosan mire költött el ennyi pénzt.

Forrás: helyivalasz.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@quadrocopter: 17.59
Csak akkor fizetik vissza, ha az örökség több, mint amennyit be kellene/lehetne hajtani rajta. Különben hülye lenne az örökös aláírni, hogy vállalja az örökség mellett a terheket is!
quadrocopter
@Béla333: Törvény van a hozzátartozó örökös kötelező jótállásáról. Amikor az ipse meghal, akkor valakikkel kifizettetik a gáz-villany és más szolgáltatás még fennálló ellenértékét! Nos ezek a valakik a hozzátartozók!
Béla333
@quadrocopter: 19.19
Nézz utána! Csak akkor kell kifizetni a tartozást, ha vállalják az örökség mellett ezt is!
Ha az örökség kevesebb, mint a teher, akkor nem kötelezhető az illető az örökség és ezzel együtt a teher átvállalásra.
Nyilván az elmaradt gázszámla az nem akkora teher, mint ha valakitől mondjuk sok-sok milliós/százmilliós büntetést kellene bevasalni.
Kötelezni nem lehet az örököst arra, hogy örököljön és ezzel együtt vállalja a közterheket is!
quadrocopter
@Béla333: A hozzátartozóról is írtam, aki nem biztos, hogy egyben örökös is! De ha örökös is:

1. A hagyatéki tartozások

A hagyatéki tartozás rendszerint olyan harmadik személlyel szemben áll fenn, aki maga nem örökös. Előfordulhat azonban, hogy a hagyatéki tartozás az örökös, mint hitelező javára keletkezik.[2] A hagyatéki tartozásnak ezen a minőségén és fennállásán nem változtat, hogy a tartozás – az öröklés megnyílása előtt vagy azt követően – az örökös, mint hitelező javára keletkezett.[3]

A hagyatéki tartozások a következők:

1.1. az örökhagyó illő eltemetésének költségei;

1.2. a hagyaték megszerzésével, biztosításával és kezelésével járó szükséges költségek (a továbbiakban: hagyatéki költségek), valamint a hagyatéki eljárás költ­ségei;

1.3. az örökhagyó tartozásai;

1.4. a kötelesrészen alapuló kötelezettségek;

1.5. a hagyományon és a meghagyáson alapuló kötelezettségek.

A hagyatéki tartozások két nagy csoportba sorolhatók. Az első csoportba azok tartoznak, amelyek átszállnak az örökösre: az örökhagyó illő eltemetésének költségei, a hagyatéki költségek, a hagyatéki eljárás költségei, valamint az örökhagyó tartozásai.

A második csoportba azok a kötelezettségek tartoznak, amelyek az örököst ebből a minőségből folyóan terhelik: a kötelesrészen alapuló kötelezettségek, illetve a hagyományon és meghagyáson alapuló kötelezettségek
ptk2013.hu/szakcikkek/visegradi-agnes-az-orokos-felelossege-a-hagyateki-tartozasokert-mj-20157-8-424-431-o/5536
1magyar
Az ország fele meg szinte éhezik, ezek meg pazarolnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.