...meg amikor a cigányságot tehertételnek ítéljük, akkor ezekkel az epéből felöklendezett gondolatokkal a nemzeti felelősséget tagadjuk meg. Vélemény magyarságról, nemzetről, felelősségről. Minden zsidó felelős a másik zsidóért.” A Talmud sokat idézett és sokszor felbukkanó gondolata ez. Ennél tömörebben és szigorúbban nem foglalható össze, mi lehet a nemzet definíciója: felelősség. És most érkezzünk meg ide, a Kárpát-medencébe, és kiáltsuk a világba a fenti mondatot, hiszen ezt a talmudi tanítást minden nemzetre át lehetne, esetleg át kellene ültetni: nemzetinek lenni azt jelenti, hogy felelős vagyok a nemzettársaimért. Aztán csontig hatóan érint meg a valóság jeges lehelete. Felébredek. Olvasom a híreket. Például arról, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nemrég azt mondta a Jobbik hírhedt felvetésére, hogy ő, PC-n szólva (ez, ha jól értem, azt jelenti, nem akar nyíltan beszélni, csak sejtetni) ismer egy “népcsoportot”, melynek tagjai egy fillér adót...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
"Ha Orbánt felcsútiként levidékizzük" - akkor én személy szerint arra gondolok, hogy Orbán nem az ország vezetőjének tekinti magát és nem akként cselekszik, hanem vidékiként, felcsutiként, fideszesként, stb. A többi marad ellenség, akkor is ha honfitárs.
Tehát a jelző teljesen helyénvaló - a nemzetiesség megcsúfolása nem a jelzőben rejlik.
justhpeter
Orbánra és Mészárosra a rendes emberen kívül bármit lehet mondani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.