Száznál is több vizsgálatot kezdeményezett a Fővárosi Főügyészség, illetve az Állami Számvevőszék a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné alapítványainak versenyeztetés nélküli beszerzései miatt -írja a Hvg.hu. A Közbeszerzési Döntőbizottság több tucat esetben állapított meg jogsértést. A jegybank alapítványainál nagyjából minden tizedik szerződést a szabályokat megszegve kötötték meg. Mindezért csupán 86 millió forint bírságot vettek ki. De még mostanság is születnek elmarasztaló végzések. A legtöbb jogsértés az alapítványok ingatlanügyleteihez kötődik. Az alapítványok eddig 18 épületet vásároltak meg és újítanak fel 90 milliárdos program keretében. Ezek közé tartozik például a budai Várban található Ybl-villa. Ennek felújítása körül kilenc szerződést vizsgált a Fővárosi Főügyészség kérésére a Közbeszerzési Döntőbizottság, és hétnél jogsértést talált. „Ez már a múlté” – állítja a HVG kérdésére az alapítványok közös kommunikátora. „A Pallas Athéné alapítványok tavaly önként...

Forrás: zoom.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
próbálnál te nem az előírások szerint megszerezni valamit, kötőszáron hurcolnának végig a városon! =))
karma1
Istenkem, meg egy verlazito ugy, amivel nem tortenik semmi...
namihami
86 milliós bírság? Miből fogják ezt kifizetni? Kénytelenek lesznek az összes alapítványt elárverezni, hogy összejöjjön ennyi pénz.
Talán még az új Matolcsyné jegygyűrűjét is a zaciba kell majd csapni.
Hétvégente és karácsonykor a Blahára kell majd az alapítványi dolgozóknak járni egy-egy tál meleg ételért. A hidak alatt pedig várhatóan óriási lesz a zsúfoltság.
Hacsak a Polrpeti és a Pintyér meg nem világosodik és kiderítik, hogy nincs is ok semmiféle vizsgálatra, mert nincs bűncselekmény. Persze, ilyen még sose volt, de talán majd most...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.