Először azt állították, a pszichiátrián kezelt nő babája halva született, később kiderült, hogy még élt.

Meghalt a lekötözött kismama gyermeke, nem is tudták, hogy szülni fog
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Négy embert is bűncselekménnyel gyanúsít a rendőrség, amiért 2015 márciusában a Szent Imre Kórház pszichiátriai osztályán egy vajúdó nő nem kapott orvosi segítséget és a csecsemője meghalt -írja a zoom.hu.

A BRFK a lap megkeresésére közölte: négy főt hallgattak ki, kettőt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, kettőt pedig foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés miatt. A rendőrség először közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálta az ügyet, később viszont az életvédelmi osztály kezdett nyomozni.

Az ombudsmani vizsgálat súlyos hiányosságokat tárt fel

Miután Székely László ombudsman is vizsgálatot indított, kiderült, hogy a gyermek nem halva született, hanem a körülmények miatt vesztette életét. 

Székely szerint a vajúdást és a szülés megindulását sem vették észre a pszichiátrián. A nő pelenkázva volt és le is kötözték, és már csak akkor siettek segítségére, amikor a gyermek feje és karja már látható volt.

A jelentésbe azt is belefoglalták, hogy már önmagában az is embertelen bánásmódot jelentett, hogy a várandós nő az észlelésig lekötözve vajúdott.

A Szent Imre kórház a zoom.hu megkeresésére annyit reagált, az ombudsmani vizsgálat nem ad hiteles képet az intézmény működéséről, és nem értenek vele egyet.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Családtagom volt depressziósként a környékünk Gyöngy-szemeként ismert kórházában. Nem volt sem köz, sem önveszélyes, sem nem volt dühöngő. Hasi fájdalom miatt panaszkodott, a főorvos nem engedte el, hogy a belgyógyászaton megvizsgálják. Egy hét után olyan rosszul lett, hogy a közeli kórházban már életmentő műtétet kellett végrehajtani éjszaka, a totálisan elgennyesedett vakbél miatt. Megvárták, amíg életveszélyes állapotba kerül. Igen hosszú ideig kétséges volt hogy megússza-e a "szakszerű" pszichiátriai kezelés következményeit. A főorvos hozzátartozóként többször nem hívott borítékos szeánszra, hogy meghallgassam a szabvány lenyúlós szövegét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.