A budai Várban állítanák ki a műtárgyat. A budai Várban állítanák ki a műtárgyat. A Miniszterelnökség 53,9 millió forint támogatást adott a Budavári Ingatlanfejlesztő Kft-nek arra, hogy az egykor Habsburg József főherceg számára készült, IV. Károly császár és király által 1918-ban adományozott marsallbotot megvegye a magyar állam számára. Az mfor.hu azt írja: az adásvétel már lezajlott, a kft. megelőlegezte a műtárgy vételárát. A kérelemben leírták: „a marsallbot magas színvonalon elkészített ötvösmű és kivételes jelentőségű történelmi emlék, adományozása időpontjában az ország második legjelentősebb közjogi méltóságának, a király képviselőjének rangjelző jelvénye”. A Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. látja el a Nemzeti Hauszmann Terv végrehajtásával kapcsolatos feladatokat, amelynek célja a Budavári Palota Hauszmann Alajos korabeli állapotának helyreállítása. Ennek része a volt királyi palota épületegyüttesének helyreállítása, ott az uralkodócsalád,...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Vazze, ez frankon keszul a koronazasra...:o(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@karma1: bocs drága ez marsall-bot, ez inkább a fővezíri ambíciók jelképe!
bakegya
@karma1: az már biztos! Pénzügyileg már érett a koronázásra-bottal üthetjük már az állami vagyonát Magyarország Államkincstárának!RÖPÜL A GAZDASÁG PEST-BUDÁRÓL EGYENESEN FELCSUTKÁRA-a mééé-szaros birodalmár kap-tárába!!!
lampa laz
Az igaz, h qva drága volt ez a bot, de legalább lesz mivel agyoncsapni.
quadrocopter
Egyiptomi szarkofágot nem vesznek a Gecinek?
lampa laz
@quadrocopter: Csak ne ötletelj, mert a végén még építtet magának egy piramist is a szancsó mellé ejuspénzből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.