Lesújtó a kép, ha az adatok mélyére nézünk. A Portfolio a bankok statisztikáit elemezve arra a következtetésre jutott cikkében, hogy ha a pénzintézeteknek nem kellene tranzakciós illetéket fizetni, és feltételezzük, hogy a szektorban érvényesül a piaci verseny, akkor az ügyfelek banki költségei több mint harmadával csökkenhetnének. A bankok ugyanis egy év alatt 524 milliárd forint pénzforgalmi bevételt könyveltek el, ám ebből évi mintegy 200 milliárdot be kell fizetniük a költségvetésbe. Ha nem lenne tranzakciós illeték, akkor ez a 200 milliárd az ügyfeleknél maradhatna. Az adatok közül az is rendkívül kedvezőtlen, hogy a készpénzforgalom mennyisége nő a kártyás tranzakciókhoz képest, erre a gazdaságilag káros folyamatra az elmúlt 7 évben mindössze két negyedévben volt példa.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@quadrocopter: valamiből le kell csipkedni a román stadionok árát (a mieinken túl).
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
ez is azt mutatja, hogy csak a saját vélt és valódi érdekét nézi! =))
Peller Anikó
@quadrocopter: valamiből le kell csipkedni a román stadionok árát (a mieinken túl).
Equus1
nézzük a dolgot magát. Józsi alkalmi munkából él, ha kell kertet rendez, sövényt nyír, fákat metsz, ahogy éppen jön.
Rend kellene apám kertjében.
- Józsi bá, lenne kedve itten rendet csinálni?
- HOgyne fiam, ha megfizeted...
- Aztán mennyibe fog ez fájni?
- Hát... egy nap 10.000 Ft.
- Ahham... és ez hány nap lesz?
- Legfeljebb kettő.
Két nap után.
- Szép lett a kert Józsi bá. Ad számlát és utaljam a 20.000 Ft-ot, vagy fizethetem cashben is?
- Nem tudom, fiam, mi az a kes vagy mi, de nekem nincs bankszámlám és nem kérek utalást. Tudod, ha utalod, akkor abból a bank leveszi a magáét meg az állam is és aztán még nekem be is kell vallanom, akkor jön a NAV is. Jó, ha 20.000-ből 10.000 nálam marad. Oszt mit is kapok én érte? Ha bajom van, egy hónap, mire egy vérvételre eljutok az egészségügyben. A nyugdíkorhatárt csak folyton tologatják... én nem fogom megérni a 70. évemet, akkor minek fizessek nyugdíjjárulékot? Van kis megtakarított pénzem, nem forintban, mert abban nem bízom. Ha véletlenül mégis megöregszem, amie kevés esély van ebben az országban, jó lesz azt előszedni. Tudod, fiam, azt nem lehet megvédeni, mint a magánnyugdíjakat.
Nessy
Már pár éve megmondta Orbán, hogy a költségvetésnek minden fillérre szüksége van. Csak azt nem mondta, hogy abból viszont nekik van szükségük minden fillérre!
Peller Anikó
@Equus1: sajnos azt is meg lehet védeni. Mindent meg lehet. Gondolj csak a folytonos pénzcserékre például. Nem akarok tippeket adni.
Equus1
@Peller Anikó: "Van kis megtakarított pénzem, nem forintban, mert abban nem bízom. "... :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.