A népszavazást Vágó Gábor korábbi LMP-s parlamenti képviselő kezdeményezte, aki az aláírásgyűjtés megkezdéséről a fővárosi Lehel téri piacon tartott sajtótájékoztatót a gyűjtést segítő szervezetek képviselőivel.

A kérdés úgy szól:

Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?

A kezdeményezőnek január 13-áig kell összegyűjtenie 120 ezer érvényes aláírást ahhoz, hogy a népszavazást ki kelljen írni.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Nagyon jó kezdeményezés, részemről like.

DE! Keveslem a 12 évet, nem tartom helyesnek, hogy a korrupcióval szerzett, lopott közpénz esetében még az unoka (is) dőzsölhessen!
cikicakk55
Egyáltalán miért kell elévülnie? úgy lenne az igazságos,ha soha nem évülne el. Ahogy a volt Náci jelenleg 90 éven felüli vezetőt utolérték valahol ha jól emlékszem Spanyoloknál és még is börtönbe akarták zárni,úgy a korrupt politikusoknál se legyen elévülési határidő.Igaz,hogy nem olyan látványosan öltek,mint a nácik,de a jelenlegi politikai elit miatt jó sok ember választotta a halált menekülési útvonalnak.akár önként,akár mert annyira tönkrement,a halál az halál.
quadrocopter
Hajrá gyerekek, kitartani és szopatni a tetves rezsimet!
Zeta
@F_Viktor: jó csak kevés a 12 év
. Mire leváltják őket az elején elkövetettek már el évülnek! Inkább a kormányzás végétől számított 12 év. Úgy csak van valószínűsége a börtönnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.