Eddig tízmilliárdba került a francia multik elleni harc, a végszámla elmehet 30-40 milliárdig is. Kifizette egykor a Ticket Express utalványokat forgalmazó francia Enderedet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – tudta meg a Zoom.hu. A étkezési csekk-forgalmazó kiebrudalása a magyar csekkpiacról eddig 10,1 milliárd forintba került az adófizetőknek, ám újabb kártérítések is jöhetnek még. A történet gyökerei a 2010-es kormányváltás lázas NER-korszakába nyúlik vissza, amikor is a kétharmaddal hatalomra került kormány komplett piacokat forgatott fel a nyugdíjpénztárak államosításával vagy épp a különadók kivetésével. A cefateria-piac államosítása 2011 őszén az adótörvények vitájában került elő a semmiből, aminek következtében 2012 januárjától kvázi állami monopóliummá lett az étkezési csekkek piaca. Ezt megelőzően a több mint húszmilliárd forintos étkezési utalványpiacon több, jellemzően francia (multi)cég osztozott, és a tevékenység jelentős profitot hozott. Ráadásul az étkezési...

Forrás: zoom.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez aztan a magyar virtus! Mindenkinek a szar Erzsebet utalvanyt, amit mar be is kellett szuntetniuk, mert majd a magyar megmutatja, hogy nem fogja magara nezve kotelezonek tartani az union beluli cegek kotelezo palyaztatasat...
Igy mulat egy magyar elmebeteg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@iluminati: Ezt a "nemzet taskasa"-t ellopom, szives engedelmeddel - piszok jo!...:o))))
bencemacska
És még nem beszéltünk a pécsi közművek ellopásáról szintén a franciáktól?
Ott kísérletezték ki a lopástechnológiát! Most köszönik meg Pávának!
A többi közüzemi cég államosításának következménye is jön majd áram-, gáz-, és vízszolgáltatási szünetekben

Ps. Nem tudom ki mit tapasztal, de én már csak maximális értékre kapcsolva tudom használni a gáztűzhely égőit! Ebben az állásban pislákol úgy, mint a multik idején a takarékláng!!!
namihami
A gazdaság pedig csak szarnyal (ja nem- szárnyal). Jönnek a jobbnál jobb üzletek. Alig győzzük a rengeteg hasznot elkölteni oktatásra, eü-re, nyugdíjra meg csak úgy.
Stadion már nem is kell, annyi lett ebből a rengeteg haszonból...
1magyar
Melyik kormány idején jöttek ezek a francia cégek? Na azok lettek kilóra megvéve.
namihami
@1magyar: És most mi vagyunk kilóra kiárusítva. Csak a vételárat is velünk fizettetik. Mindössze a Bözsi-utalványaikból befolyó haszon maradt a fiúk zsebében. A kártérítés pedig kiszállt a mienkből.
A francia adózott, a Bözsi (ellenőrizhetetlen értékben) nyaraltat a MI ÁLTALUNK, de saját maguknak tulajdonított haszonból. Bicskanyitogató, mikor azzal dicsekszenek, hogy ŐK nyaraltatnak. Nem, mi nyaraltatunk, mert ez az utalvány és az abból lecsípett pénz a mienk.
Abból, ami az ő zsebüket üti, abból kizárólag ők nyaralnak, telelnek, őszölnek és tavaszolnak, abból a gyerekek még a lakásuk ajtajáig se jutnának el.
Kis különbség, de azért mégis különbség.
Clavigo
Taps-ovésön,,,,,még egyszer mondom "hölgyeim és uraim ",,taps-ovés9n a nemzethhyy parazitáknak ,,és a kegyelmes Gazdaállatnak..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.