Orbán azt mondja, hogy erőszakolják az országot. Igaza van. Mert már 4 éve is világosan látszott a közerőszaktevés. A közösségi bizalom szétrombolásának az egyes egyén esetében is egyfajta fásultság a következménye. Kifele biztosan. Különösen akkor, ha egzisztenciálisan is sakkban tarthatóak az emberek. Ha félni kell amiatt, hogy ki láthatja meg akkor, ha részt vesz egy, a hatalom által nem preferált rendezvényen. Ha fenyegethető a munkahelyének elvesztésével, az akár indok nélküli előzetes letartóztatással, fekete autókkal, és csengőfrásszal. Pusztán azon az alapon is, ha valaki névtelen feljelentést tesz. Az emberek, személyiségük roncsainak mozaikkockáit pátyolgatva, bezárkóznak. A lakásukba, önmagukba. Amikor ez eléri a társadalom teljes atomizáltságát, akkor egyetlen virtuális barakká válik a közösség. Akár zene szól a táborzenekart közvetítő hangszóróból, akár a táborparancsnok együttmozdulásra utasító intenciói. Vagy akár a tábor mindenki másnál előbbre való kőtörési...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@GeoCravker: Koszonom ezt a cikket, fajdalmasan pontos megokolasa annak, hogy miert lett apatikus a magyar miert nyugszik bele egyre jobban a nihilbe, a nincsbe, es miert fog ujra gyozni orban.
En ehhez talan meg annyit tennek hozza, hogy az emberekbe olyan sokaig sulykoltak bele azt, hogy mara mar ertektelenne valt, senki lett, hogy lassan el is hiszi magarol, hogy mit szamithatna az o velemenye, ha el is menne szavazni - nem valtozik itt semmi.
Jol latod - sajnos...
Ebbol a szellemi tunyasagbol kellene felrazni a magyart, mert kulonben a sajat vesztebe rohan...
GeoCravker
@karma1: négy éve sem volt olyan erő, párt, ami megpróbálta volna... :-(
karma1
@GeoCravker: M ert az elso 4 ev mesterseges hulyitese, Gyurcsany es az oszodi beszed sulykolasa a fejekbe tokeletes agymosast vegzett, leginkabb az alulmuvelt, oreg nyuggerek kozott...(a friss nyugdijasok azert mindig kozelebb elnek a napi valosaghoz, ok maskepp latjak a vilagot. Jellemzo, hogy a 75+ es nagyon efolotti koru nyugdijasok voltak azok, akik kezet csokoltak neki, meg akik savval akartak leonteni az orbant ellenzoket...)

Mara a magyar TENYLEG elhiszi, hogy o egy 5 eves gyerek, akit meg kell vedeni mindenaron, akinek meg kell mondani, hogy mit csinaljon, akinek azert nem adnak magasabb fizetest, nehogy olyan dolgokra legyen penze, mint computer, vagy android, vagy netan utazni tudjon egy igazi demokraciaba.
Ha egy ilyen agymosottnak aztan benyomjak a rezsicsokkenest, a migrancsokat, a pirezeket, meg a hos pavatancos harcos vedelmi munkajat, amivel mar annyira vitte, hogy nem is Magyarorszagot, de egesz Europat vedte meg a migransoktol, - akkor az mar mindenre kepes lesz, mindenre boldogan szavaz, ami fide$$ vedjegyu...
Sajnos...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.