Az országgyűlés szerdán tárgyalja Lázár János miniszter azon ötletét, hogy Csongrád megyét nevezzék át Csongrád-Csanád megyére.

Az Országgyűlés ma tárgyalja a Miniszterelnökséget vezető Lázár János azon javaslatát, amely Csongrád-Csanádra változtatná a jelenlegi Csongrád megyét.

A Ház ülése reggel 9 órakor kezdődik, az első négy napirendi pontban nemzetközi szerződések kihirdetéséről tárgyalnak a képviselők, akik ezt követően mondhatják el véleményüket a megyeátnevezési javaslatról.

Ma dől el, lesz-e egy régi-új megyénk

Fotó: Google Street View

Az indítvány meghagyná Szegedet megyeszékhelynek, az átnevezés határideje pedig 2020. június 4. lenne. Lázár János indoklásában úgy fogalmazott, a földrajzi nevek a magyar nyelv és történelem számos emlékét őrizték meg, és a "történetileg kialakult, a helyi lakosság által is széles körben ismert és elfogadott neveket nem túlzás kulturális örökségnek tekinteni".

A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése határozatban támogatta a névváltoztatást.

A parlament mai utolsó napirendi pontjában a közigazgatási szabályszegések szankcióiról szóló törvényjavaslat általános vitáját bonyolítják le.

Az Országgyűlés első őszi ülése jövő hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejeződik be.

(MTI)

(Címlapi kép: Google Street View)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Megint egy felesleges pénzkidobás lenne egy csomó embernek kellene az anyakönyvi kivonatát át írni meg még kitudja mindent.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
Na most aztán egész nap rághatom a körmömet idegességemben! Mi lesz, ha "elfajul" ez az általános vita a javaslatról... és a végén nem szavazzák meg?! Szóval ez "kurva" fontos lenne! Hogy a görcs álljon belétek minden idióta ötlet benyujtása előtt!
justhpeter
@kokopelli: Ja ! Felét elrontják, másik felét elfelejtik.
magyarbakancs
Nógrád és Hont közigazgatásilag egyelőre egyesített (k.e.e.) vármegye Nógrád vármegye és Hont vármegye Magyarországon maradt csonka területének az összevonásával jött létre az 1923. évi XXXV. tc. rendelkezései alapján. A törvény szerint a megye hét járásra oszlott és székhelye Balassagyarmat volt, a járások száma azonban később csökkent.

Ezt a megyét is átlehetne nevezni nem?
Megint olyannal foglalkoznak a parlamentben amire semmi szükség.
Unatkozik a Lázár úr?Számolgassa a töke szőrét talán lenne valami értelmes elfoglaltsága.
lusta
@magyarbakancs: Szépen körbe lehet járni a témát és mindet átnevezni. Persze nem mindenütt sikerül mindez a fijuggnak. Jövök át a határon, kishatár, hát a táblán a Magyar Köztársaság üdvözöl. Nem mondom meg hol, merrt még azt is kicserélik, de akkor is ödítő színfolt ebben az őrületben.
Ami pedig az új őrületben megfigyelhető, az idítvány meghegyje Szegedet megyeszékhelynek. Most. Ezt csak azért írom, mert ha így haladunk tovább és Tarján választópolgárai nem kapnak észbe, könnyen lehet a névváltoztatás mellé, - Hógrád-Hont megye - új székhely is lesz - Balassagyarmat.
lusta
@Horizont: Kérném nem háborogni. Így a pénz teljesen legálisan kerül a megfelelő zsebekbe, mert a sürgős átnevezés miatti munkákat majd meghívásos alapon a család tagjai végzik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.