Mondja ezt a statisztikai hivatal, ami a szegénységet úgy szüntette meg jobban teljesítő hazánkban, hogy egyszerűen már nem vizsgálja a létminimumot.

Júliusban a bruttó átlagkeresetek 13,1 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest. A keresetek növekedési üteme alig lassult a júniusi 14,4 százalék után, amiben szerepet játszott az egyszeri jutalmak és prémiumok összegének 28,7 százalékos emelkedése is – jelentette szerdán az MTI a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) számaira hivatkozva.

A vállalkozások jobban teljesítenek

A vállalkozásoknál 12,1 százalékos növekedés után 303 ezer forintot, míg a költségvetési szférában – a közfoglalkoztatottak nélkül – 11,6 százalékos növekedéssel, 307 ezer 625 forintot értek el a bruttó átlagkeresetek.

Az első hét hónapban a bruttó és a nettó keresetek egyaránt 12,6 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban.

A reálkeresetek is jobban teljesítenek

A júliusi 2,1 és az első héthavi 2,3 százalékos inflációval számolva a reálkeresetek júliusban 10,8 százalékkal, január-júliusban 10,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit.

A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 15, illetve 25 százalékos emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá az állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak hatással.

A KSH szerint 13 százalékkal keresünk többet, mint tavaly ilyenkor

Kép és címlapké: illusztráció, Pixabay / PublicDomainPictures CC0

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
13% kerestünk többet???Csak az a baj hogy 50% kevesebbet találtunk!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@tothjani: És sorba csatlakoznak hozzájuk a munkahelyteremtési támogatást kapó cégek, a stratégiai szerződést aláírók meg azok, akik csak úgy simán tönkremennek, mert a Lölő és haverjai nyerik mindig (persze véletlenül) az összes tendert..
De sebaj, a KSH megmondta a tutit.
Levendula
Azt a kva anyátokat! Már bocsánat, de jobb kifejezés nincs már erre!
cs.n.
Kit érdekel a bruttó, úgyse azt kapja senki kézhez.
papa.49
Keressük, keressük, csak NEM TALÁLJUK A MAGASABB BÉRT !!!
quadrocopter
Látjátok magyarok, hogy Genyólandban milyen f@sza minden? Csak az a gond, hogy nem lehet észrevenni - titkosították!
cikicakk55
ja! Persze. A parlamenti dolgozók, a statisztikát készítők, az Orbán kormány haveri,rokoni,baráti köre,Polt Petya és társai. Cirka 1 millió ember.A másik egy millió még nyalja a FideSS seggét,hát ha észre veszik őket. A maradék 6 millió meg nem érdekes,mert vagy öreg,vagy beteg,vagy buta mint a segg,vagy csórók voltak a szülők is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.