Sátánistának tart egy magyar stoner/sludge-zenekart egy kecskeméti jobbikos képviselő, ezért letiltotta a póló- és lemezárulásukat.

Elég furcsa kalandba keveredett a kecskeméti koncertje előtt az Apey and the Pea magyar stoner/sludge-zenekar, pénteki fellépésükön ugyanis nem árulhatnak se pólót, se lemezeket a koncert alatt. 

Az indok egy helyi jobbikos képviselő, aki szerint a banda sátánista – olvasható a 444 cikkében.

Radics Tivadar azon van leginkább kiakadva, hogy a helyi Tudomány és Technika Házában (ami egy régóta nem használt neológ zsinagógában kapott helyet) 2010-ben több szervezet is tiltakozott az ellen, hogy ott a Hungarica nevű nemzeti rockot játszó csapat fellépjen. 

Radics egyébként ezt írta ki a Facebookon:

Hmm. Érdekes. Egy nemzeti rock zenekar (Hungarica) szellemisége nem fér bele a rabbi számára, hogy a régi zsinagógában a mostani technika házában koncertet adjon, de egy sátánista, a kereszténységet gyalázó zenekar (Apey & the Pea) már belefér... Pentagrammok, kecskefejek és fordított keresztek. Ez való egy zsinagógába ezek szerint.

Radicsot egyébként kiírása alatt magukat nemzeti érzelműnek tartó, Jobbikkal szimpatizáló emberek is kiosztották, mondván eléggé keveri a szezont a fazonnal. A patás kecske pedig Kecskemét címerében is benn van – nyilván véletlenül.

Radics a cikk szerint egy megbeszélésre a zenekar angol nyelvű szövegeinek fordításával érkezett, és azt bizonygatta, hogy a csapat igenis sátánista.

A hvg.hu-nak a zenekar menedzsere nyilatkozott:

Azt kérték tőlünk, hogy ne áruljunk lemezeket és pólókat, mert azok sértik a keresztények érzéseit. Mire mi megkérdeztük, hogy a fiúk a tetoválásaikat is takarják-e le. Erre azt a választ kaptuk, hogy ha lehet, igen. Mire azt is megkérdeztük, hogy a közönség tagjai viselhetik-e a pólóikat. Erre azt mondták, hogy abba nem szólhatnak bele.

A zenekar azt fontolgatja, hogy lemondja az egész kecskeméti koncertet a méltatlanná vált helyzet miatt.

(Címlapi kép: YouTube/részlet a Tenacious D – The Pick of Destiny című filmből)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

a helység kalapácsa
"mert egy jobbikos képviselő szerint sátánisták"

Szerintem nem csak egy (vagy sok) jobbikos képviselő szerint sátánisták.

Megsértődtek a sátánisták?
De tényleg?
Ó, ti szegény sátánisták. (hüp-hüp)
Ti beszóltok másoknak,... mindenkinek, de amikor nektek szólnak be, azt sérelmezitek?
De tényleg?
(hüp-hüp)

Azt azért észrevettétek, hogy szar folyik ki a szátokból?
Gondoltam szólok - ha nem vettétek volna észre.
staro2
A kecskeméti képviselőnek tudnia kell , hogy a zsinagóga épülete a 70 -es évektől a Tudomány és Technika házaként funkcionál.Újabban konferenciaközpontnak nevezik, de különféle programok futnak ott.
Nem tudom, hogy milyen rabbiról beszél ez a képviselő,de szerintem csak megszokásból zsidózik.Úgy tűnik,hogy ide még nem jutott el a jobbik új arculati kézikönyve.
Persze Kecskemét nemes városának magisztrátusa nem az eszéről híres ezért radics sem lóg ki nagyon közülük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.