Adománygyűjtést hirdet a vasárnapi erdélyi vihar károsultjai javára a Magyarországi Református Egyház (MRE).

Az erdélyi viharkárosultak részére szervez adománygyűjtést a református egyház
Kép: reformatus.hu

Az MRE kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel közölte: a viharban, amelynek nyolc halálos áldozata és több mint százharmincan sérültje van, több templom is megrongálódott. Ledőlt az igazfalvi és a harói templom toronysisakja, megsemmisült a sztánai templom tetőhéjazatának jelentős része, valamint viharkár érte a zsibói, az apanagyfalui és az egeresi templomot is.

Kató Béla erdélyi, illetve Csűry István királyhágómelléki református püspök tájékoztatása szerint a felsoroltak mellett több épület, templom, parókia és villanyvezeték is megrongálódott a tomboló szélben – olvasható a közleményben.

Bogárdi Szabó István, az MRE zsinatának lelkészi elnöke és Huszár Pál világi elnök arra kéri a jó szándékú embereket, hogy támogassák a viharkárosult családokat és gyülekezeteket.

Hozzátették: a felajánlásokat a Magyarországi Református Egyház erre a célra elkülönített, 11100104-19024048-36000001-es számlaszámára várják, és arra kérik az adakozókat, hogy a közlemény rovatba írják be: "viharkár".

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Itthon meg hónapokig fedél nélkül vannak sokan ráadásul egy egész falu.
papa.49
A nagy ,,REFORMÁTUS,, a csutigörény a sajátjából mennyit is ad ???
Ja abból SEMMIT, CSAK A KÖZÖSBŐL MERT AZT ÚGY KEZELI MINTHA A SAJÁTJA LENNE !!!
papa.49
A vigyorgó vándorköszörűs is kinyithatná a bugyellárist !!!
papa.49
Végezetül a ,,kedves hívek,, adakozhatnak !!!
Elnézést de ettől a pofátlan felhívástól forr bennem a méreg, mert itthon akik fedél nélkül maradtak azok le vannak szarva az református egyház által is !!!
eszegfu
@papa.49: Ez a pénz, amit majd "összegyüjtenek" biztos, hogy eljut Romániába, mert kellenek a szavazatok! Nem ugy, mint az iszapkárosultaknak gyüjtött pénz!:((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.