Egyenként akarta behívatni „elbeszélgetésre” a Putyin díszpolgári címe ellen tiltakozó oktatókat a Debreceni Egyetem (DE) kabinetfőnöke, Mészáros József, ám az érintettek ezt megtagadták. Sokan azt mondták: ez a módszer az ötvenes években volt divatos. A fórumon a Népszava is szóba került.tven-hatvan oktató gyűlt össze „raportra” csütörtök reggel nyolc órára: Kun Ferenc, a DE Természettudományi és Technológia Kar dékánja hívta őket össze egy megbeszélésre, tisztázandó, miért tiltakoztak az ellen, hogy az egyetem díszpolgári címet adományozzon Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Csakhogy a meghívót kiküldő dékán helyett Mészáros József, a DE kabinetfőnöke fogadta az oktatókat – az ő erős fideszes beágyazottságáról már írtunk: ő volt a Kósa Lajos által gründolt Debreceni Vagyonkezelő Zrt. korábbi elnök-vezérigazgatója.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
sőt már időnként meg is haladják! =))
CsipkeRózsa
Az egyetem fideszes vezetése nem érzi, hogy szégyen, amit csináltak, csinálnak?
namihami
@CsipkeRózsa: Nem. A húszezres bankók kellő mennyiségben borzasztó mértékben képesek a szégyenérzet elnyomására.
Sámannus
A következő kihallgatás a pincében lesz?
Eladott Ország
Lánczi nevű korrupció-szakértő, főideológus és barnanyelvű egyetemi káder eligazító agymenést írt arról, hogy az egyetemi oktatók mennyire el vannak tévedve, amikor azt hiszik, morális véleményalkotási szabadságuk felülírhatja azt, hogy minden körülmények között lojálisaknak kell lenniük a munkáltatójukhoz. Vagyis az a jó értelmiségi, aki csendben marad, mert ha nem kussol, akkor politizál és a hatalom nem való csak az olyan nem immorális nem véglényeknek, mint Orbán Viktor. Akik természetesen született politikusok, tehát rájuk nézve egyáltalán nem veszélyes a hatalom. A hatalom csak azokra nézve jelent veszélyt, akik szóvá teszik, hogy rossz az irány, elvtársak.
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: Az ellopott közpénz milliárd összetartja a hordát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.