A belvárosban még mindig virágzik a klasszikus, bepalizós módszer: csinos lányokkal becsábítják az utcáról a vendéget, irreális összegeket számláznak neki a fogyasztásért, majd "elkísérik" a bankautomatához, hogy ki tudja fizetni.

Csütörtökön éjjel a rendőrség ellenőrzést tartott egy Budapest V. kerület, József Nádor téri szórakozóhelyen. Ekkor sikerült tetten érni az alkalmazottakat, akik egy japán vendégnek két rövidital, illetve két üveg pezsgő elfogyasztása után 170.000,- forintot számoltak fel, majd az utcán lévő bankautomatához kísérték, hogy ott vegye fel a készpénzt.

13 sértett, több mint egymilliós többletbevétel másfél év alatt

Az akciót megelőző nyomozásban a rendőrök már megállapították, hogy a helyen bűnszövetségben működő csoport az elmúlt másfél évben legalább 13 külföldi sértettet károsított meg, amivel legalább 1 millió forint többletbevételre tettek szert, és tíz alkalommal számláztak ki aránytalanul a fogyasztott érték feletti összeget.

170 ezret kértek négy italért a bárban, jött a rendőrség – videó

Csinos lányokkal vonzották be a bepalizott turistákat

A szórakozóhely a klasszikus módszerrel élt: a turistákat az utcán az általuk fizetett csinos lányok szólították le és invitálták be, akár egy szülinapi ünnepség apropóját hazudva nekik, majd a személyzettel együtt történő italfogyasztás után irreálisan magas összegeket kellett fizetniük. Előfordult olyan eset is, amikor két röviditalért, egy pohár pezsgőért és egy pohár narancsléért 150 000 forintot kértek. Miután több turistánál nem volt ennyi készpénz, az ilyen beépített lányok elkísérték őket a legközelebbi pénzautomatához.

Az akció keretében a belvárosi rendőrök négy személyt (a tulajdonost és három alkalmazottat) elfogtak és előállítottak, ahol csalás bűntett és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.​

Forrás, videó, kép és címlapkép: Police.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
"170 ezret kértek négy italért a bárban, jött a rendőrség"
Ilyen jól megy a rendőröknek is? :-))))
Egyébként meg vettem én már 100 forint feletti pezsgőt boltban is, lehet ők is olyat kaptak (na, ez vicc volt, kicsi az esélye).
Equus1
hány milliárdot is kaszált a rendőrség a szabálysértési bírságokból? És mennyi volt ebből, ami másokra semmi veszélyt nem jelentett, pl. erdei úton láthatósági mellény nélkül közlekedő kerékpáros, a szomszéd utcába igyekvő, bekötetlen gkk.vez., egy üveg sör után boltba elugró "ittas" járművezető? Ki itt a nagyobb rabló?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.