Egy kislány szerény kéréséből hatalmas adományozási akció lett alig több mint fél nap alatt.

Nincs egy napja, hogy szívszorító levelet posztolt Facebook-oldalára L. Ritók Nóra, a hátrányos helyzetű gyerekek segítésével, oktatásával foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány elnöke. A levélke az egyik alapítványi iskola tanárnőjének íródott, szerzője egy 8 éves, szorult helyzetben élő kislány, aki magának és unokatestvérének kért egy-egy (!) ruhát és cipőt. Meg hát, mégiscsak gyerek: egy görkorcsolyát is.

"Ha szabad még kérnem"

L. Ritók oldalának követői pedig példátlan összefogást mutattak: ahogy a kommentekből is látszik, mindenki igyekezett felajánlani akár a kért darabokat, akár a segítségét az adományok eljuttatására. Olyan mennyiségű ruha és cipő jött össze pár óra alatt, hogy Ritók már pár óra múlva kommentben köszönte meg a segítőkészséget:


Köszönöm szépen mindenkinek az odafordulását...Nyilván nem azzal a céllal tettem fel, hogy adományt gyűjtsek vele, csak a jelenség szinten értelmezhető szegénység miatt.....de megköszönjük mindenkinek, aki küld. Azt hiszem, a kislány most jól el lesz látva....a fölöslegből pedig jut a családban és az iskolában másoknak is... Köszönöm mindenkinek a kedvességét!

Ha ön is segítene

Most, hogy közeledik a tél, az Igazgyöngy Alapítvány által segített gyerekeknek nagy szükségük lenne jó állapotú, téli gyerekruhákra és cipőkre. A cím, ahová az adományokat küldhetik vagy vihetik: Igazgyöngy Alapítvány, 4100 Berettyóújfalu, Sinka u. 7.

Egyetlen levéllel adománylavinát indított a nyolcéves kislány

Az alapítvánnyal Facebook-oldalukon keresztül is felvehetik a kapcsolatot.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
ambivalens érzéseim vannak... ismerve a volt Magyar Köztársaságot, csak az a tutti, amit személyesen én vagy megbízottam ad át a rászorultnak. Lásd: demecseri iszapkatasztrófa.
glorianna
@Equus1: Nóráék abszolút korrektek voltak mindig. Eszméletlenül sokat dolgoznak, jól.
Sámannus
@Equus1: Szerintem is a jóságos stadionépítőn keresztül kell kézbesíteni, mert tuggyuk, hogy az mindennél fontosabb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.