A tavalyi azonos időszakhoz képest több mint ötezer fővel többen haltak meg - tette közzé a KSH.

Nőtt a természetes fogyás 2017 első öt hónapjában: az előző év azonos időszakához képest többen haltak meg, a születések száma viszont szinte azonos maradt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.

Kicsit többen születtek, de sokkal többen haltak meg

A közlemény szerint idén január és július között 52 056 gyermek jött világra, 32-vel több mint tavaly, ez azonban 0,1 százalékkal elmaradt az akkori születésszámtól. A születésszám az előző év azonos időszakához képest 0,4 százalékkal magasabb volt. 

Az év első hét hónapjában 78 583-an haltak meg, ami 5028-cal több elhunytat és 6,8 százalékos emelkedést jelent. A halálozások számának emelkedése valamivel nagyobb mértékű, 7,4 százalék volt. Az év eleji jelentős halálozási többlet hátterében a tetőző influenzajárvány állhatott.

A halálozások számának emelkedése, valamint a születések közel azonos számának következtében a természetes fogyás a 2016. január-júliusi 21 467-tel szemben 26 527 fő volt, ami 24 százalékos emelkedést jelentett.

Július végéig ezer lakosra 9,2 élveszületés és 13,8 halálozás jutott

Az előbbi 0,1, az utóbbi 0,9 ezrelékponttal magasabb volt az előző év azonos időszakára számított értéknél, ennek eredményeként a természetes fogyás 0,9 ezrelékponttal, 4,7 ezrelékre emelkedett. Az év első hét hónapjában ezer élveszületésre 3,5 csecsemőhalálozás jutott, ami 0,9 ezrelékpontos csökkenést jelentett az előző év január-júliusához képest. A házasságkötési arányszám 5 ezrelékes értéke 0,2 ezrelékponttal alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

2017 első felében egy kisvárosnyival lettünk kevesebben

Kép és címlapkép: illusztráció, Pixabay / PublicDomainPictures CC0

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nem ""kicsivel"" születtek többen, hanem sokkal. Csak ---odakint---.
Igaz, meghalni viszont itthon halnak. Ezt hívják fideszes családpolitikának és a ""Gyere haza fiatal!"" szlogennek. Legalább annyi időre, amíg az öregeidet sajátkezüleg eltemeted. Aztán curükk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Ki emlékszik még a mindent megvédő Szőke Ciklon okos nyilatkozataira?:

"Selmeczi szerint a Fidesz miatt született több gyerek
2012. december 22. 12:45
A Fidesz szóvivője szombaton arról beszélt, hogy a kormány sokat tett a gyermekvállalásért, a gyermeket nevelő családokért, ennek köszönhetően nőtt 3,3 százalékkal az idei évben a gyermekszületések száma. "
mandiner.hu/cikk/20121222_selmeczi_szerint_a_fidesz_miatt_szuletett_tobb_gyerek
Eladott Ország
Gulyás összehasonlítja a születések számát az albán kecskepásztor fogainak számával.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/10/gg.jpg
A tiszta értelem, még egy idióta jogásszal többen vagyunk. Miközben Orbán Viktor a metróban katonásat játszik, Gulyás Gergely gondoskodik a népszaporulatról. Pedig azt hittem, Balog Zoltán és Kövér László valahogy már megoldották a kérdést, de ezek szerint nem így történt.
Megszületnek azok a gyermekek, csak már nem Magyarországon. De nem baj, majd hazudik
valamit az éppen illetékes. Esetleg összehasonlítja a születések számát az albán
kecskepásztor fogainak számával és biztos, hogy a születések száma győz. Soha a büdös életben nem volt olyan a alacsony a születések száma, mint a családbarát Orbán kormány
regnálásának bármelyik, szabadon választott időszakában. Ennek több oka is van. Miután én is egyike vagyok annak az 5 millió embernek, akik kipottyantak Orbán Viktor kegyéből és kölcsönösen teszünk egymásra innentől kezdve, csak úgy barátilag elárulok néhány titkot. Szaporodásügyileg. Tudom, hogy a Gulyás Gergelyeknek és hasonszőrű társainak hiába is mondanám, nem is nekik mondom. Csak úgy, a jövőre tekintettel. Olyan kormányra van szükség, amelynek tagjai – sem tömegesen, sem egyesével – nem lopnak. Nem korruptak. Elszámoltathatóak. Becsületesek. Hozzáértőek. Ezzel szemben most van egy maffiaszerűen szerteágazó bűnszervezet, melynek tagjai (többnyire rokonsággal kiegészülve) lopnak, a végtelenségig korruptak, elszámoltathatóságról szó sem lehet, becstelenek és inkompetensek. De legalább telhetetlenek, pofátlanok és cinikusak a végtelenségig. Ha ez változik és az ország jó irányba indul, akkor majd talán bátrabban vállalnak gyermeket a fiatalok. Addig pedig Orbán, Mészáros, Simicska, Habony, Gulyás, Szijjártó, Rogán, Lázár. Hajrá!
magyarbakancs
"A tavalyi azonos időszakhoz képest több mint ötezer fővel többen haltak meg - tette közzé a KSH."
Azt hallom minden nap,hogy a Stadion építés ,és a mindennapi tornaóra egészségesebbé tesz minket ,és a társadalom egészségesebb lesz.
Akkor hogy van az ,hogy többen halnak meg mint amennyien születnek?
human
@emerencia: A nyugdíjas szövetkezet nem fog másról szólni, mint újabb pénzlenyúlásról. Lehetne értelme, de nincs olyan újítás amin Orbánék a pénzek 40%-át ne nyúlnák le.
Természetesen a kormány úgy kommunikálja, hogy a munka csak egy lehetőség azok számára akik aktív nyugdíjasok akarnak lenni. Valójában arról van szó, hogy ha nem akar éhen halni, akkor gürizzen a haláláig.
Eladott Ország
@namihami: Az a büdös nagy igazság, hogy a magyar családok egyre növekvő hányada érzi egyre otthonosabban magát az Egyesült Királyságban. A népességfogyás nem állt meg, viszont egyre riasztóbb méreteket ölt, miközben ti fél éve kiröhögitek, időhúzásra játszva átveritek a pedagógusokat és könyöradományokkal meg államosított nyomorúsággal próbáljátok befogni az egészségügyi dolgozók száját. Ha mindeközben véletlenül nem piócaként szívnátok az adófizetők vérét, akkor is drámai lenne a helyzet. Az, hogy néhány pasaparki, vagy felcsúti családnak bejött az élet, hogy ők féllábon is otthonosan érzik magukat, sem Jocót, sem Manyikát nem vigasztalja. Ti csak adogassátok át a díjaitokat, mondogassátok a hegyibeszédeiteket és győzködjétek magatokat, hogy minden rendben van. Ezt a pusztítást már nem lehet büntetlenül megúszni. Neked se, Rétvári. Jocót és Manyikát se lehet a végtelenségig hülyének nézni. Ja, amúgy külön borzasztó ez a házasságkötésekről és válásokról szóló melldöngetés attól a Rétváritól, aki papíron 24-ből 24 órán át a házasság és a család védelmezője, a homoszexuális egyenjogúság egyik legnagyobb ellensége, de a kereszténydemokrata tanítások ellenére, ő maga képtelen volt együtt élni feleségével. Álszent köpönyegforgatás, Fidesz-KDNP a neved.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.