Pintér Sándor belügyminiszter kézjegyét őrzi az a törvényjavaslat, amelynek szerint a családi házak esetében nem lenne kötelező a kéményellenőrzés. 

A kormány eltörölné a kötelező kéményellenőrzést
Fotó:  Honéczy Barnabás/MTI

Az Index úgy tudja, a családi ház tulajdonosa döntene arról, hogy igénybe veszi-e a kéményellenőrzést, mivel annak megrendelése nem lenne kötelező. 

A javaslat indoklásában az is szerepel, hogy ezzel megnőne a tulajdonos felelőssége, cserébe jelentős összeget lehetne spórolni.

A Kéményseprők Országos Szakszervezete nem fogadta kitörő örömmel a hírt, közleményükben azt írják, 

a Belügyminisztérium ezzel elismeri, hogy képtelenek biztosítani magyar családok százezreinek a biztonságát, és ha nem vonják vissza a javaslatot, akkor Pintér Sándor lemondását követelik.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
@vukkocska: májusban, amikor nálam voltak, két helyen is. :) Két különböző "kéményseprő". Kotróval nem találkoztam, csak tükörrel. Biztos nagyon korszerű volt.
vukkocska
@Eriksson: a fenti választ nem magamnak akartam írni, hanem @Eriksson-nak.
Eriksson
@vukkocska: Én semmilyen céleszközt nem láttam náluk csak mondták, hogy a legkorszerűbbekkel vannak felszerelve. Egyébként gázhoz béleltek a kéményeim, nem tudom, hogy az más elbírálás vagy vizsgálat alá esnek-e, mint a vegyestüzelésűek.
nemfideszes
@Eriksson: Igen. Leírtad, hogy miről beszélgettél a kéményellenőrrel, majd az alapján tettél egy kijelentést:
"Tehát minden ellenkező híresztelés humbug." ... ez pedig már következtetés pusztán az alapján amit hallottál, anélkül hogy alaposabban utána néztél volna a dolgoknak. Ezért írtam, amit írtam, és nem azért mert téged hibáztatnálak az új rendszerért. Az kizárólag a kormány bűne... pontosabban a szokásos mocskos trükkje... az egyik kezével ad, míg a másikkal, közvetett módon, sokkal többet vesz el...
Eriksson
@nemfideszes: Ha hiszed, ha nem, engem egyáltalán nem érdekel, hogy mi van a dolgok hátterében és pláne nem akarok személyeskedni. Én csak azt mondtam, amit a kéményseprők mondtak. Ha igaz igaz, ha nem nem. Nem óhajtok a témával tovább foglalkozni.
S ebből nem hiszem, hogy meg lehet állapítani, hogy ki a fideszes, ki nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.