Egy EU-s irányelv szerint a terápiás hatékonyság bizonyítása nélkül is regisztrálhatóak ezek a szerek.

Nehéz lesz a patikai polcok kínálatában is érvényesíteni a tudomány álláspontját. Hiába adott ki új állásfoglalást az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC), miszerint nincs bizonyíték arra, hogy a homeopátiás szerek bármely betegség esetén hatékonyak lennének, a gyógyszertárakból, ezzel még nem lehet kitakarítani a hatástalan készítményeket – írja a Népszava.

Ezért maradhatnak a patikákban a homeopátiás szerek

Az állásfoglalásban azt írták:

az irodalom kimerítő áttekintése után sem állnak rendelkezésre a homeopátiás termékek és eljárások hatékonyságát alátámasztó, tudományosan elfogadható, kellőképpen meggyőző és reprodukálható bizonyítékok.

Magyarul, akik használják, legfeljebb a palcebo-hatását élvezhetik ezeknek a szereknek.

Az Európai Bizottság vonatkozó irányelvei azonban egyelőre megengedik, hogy az európai gyógyszerkönyvben homeopátiás szerként, a terápiás hatékonyság bizonyítása nélkül is regisztrálhassanak egy készítményt. E kategóriában a termékek összetételét sem kell pontosan megadni az engedélyezéshez.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: Youtube, illusztráció

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Semmit nem használnak, nem is ártanak...
solidedge
Szerintem akinek van sok pénze és úgy akarja elkölteni, hogy semmit ne kapjon érte annak igen is hasznos dolgok a homeopátiás szerek.
r2d2
@solidedge: Persze! Azon nincs állami támogatás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.