A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jelentős létszámcsökkentés és az adózásban bevezetett könnyítések mellett is eleget tett alapvető feladatának, 2016-ban a gazdasági növekedést meghaladó mértékben, 3,7 százalékkal nőttek a költségvetést megillető adóbevételek, 2017-ben pedig 4,8 százalék az előirányzat. Az eredmények visszaigazolják, hogy a másfél-két éve kezdődött szemléletváltással a hivatal jó úton jár – mondta Tállai András csütörtökön Budapesten egy adószakmai konferencián.

Tállai: a NAV jó úton jár, az eredmények is igazolják
Fotó: Youtube

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára, a NAV vezetője a Nemzeti adókonzultáció 2017 konferencián – Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter gondolatait tolmácsolva, aki más elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a konferencián – elmondta, hogy 2010 és 2017 között 9 százalékkal mérséklődött a tényleges adóterhelés, ez egyértelműen jelzi a kormányzati politika irányát, amely adócsökkentést valamint az adózás további egyszerűsítését célozza.

Tállai András elmondta azt is, hogy az adóhivatalnak 2018-tól újabb kiemelt feladatai lesznek, az általános közigazgatási végrehajtás – mintegy 440 ezer ügy – a NAV feladatkörébe fog tartozni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Valamiért nem tudom komolyan venni Ez is csak egy NémertSzilárd 2.0
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Valamiért nem tudom komolyan venni Ez is csak egy NémertSzilárd 2.0
eszegfu
"Drága" Tállaikám! Mégis... áruld már el, mi volt az a "szemléletváltás" 2 évvel ezelőtt?! Aztán meg nem csoda, hogy "nőttek a költségvetést megillető adóbevételek", hiszen logikus: ha nőtt kb. 12 %-kal a minimálbér, akkor ezek járulékainak is nőnie kellett kb. 8 %-kal... igy viszont a 3,7 %-os bevétel emelkedés nem igazán igazolja az "eredményes" munkátokat...nem?!
mackoka46
Az adóterhelés egyértelműen nőtt az utóbbi években is, rejtett adók formájában.
A NAV-nak két része van, az adóigazgatóság és a pénzügyőrség.
Míg az adóigazgatóság dolgozóiról összességében pozitív a kép, a vámosokról viszont lesújtó a véleményem. Mindenáron büntetni akarnak, a jogszabályokat önkényesen értelmezik, visszaélnek a rájuk ruházott hatalommal és kapcaként bánnak az emberrel. Teljes egészében orbáncia kompatibilisek, a ránk váró totális diktatúrában képzés nélkül megállják a helyüket.
Eladott Ország
Mivel eddig folyamatosan attól rettegtem, hogy mi lesz, ha egyszercsak Mészáros
Lőrinc felnyomja Orbán Viktort Tállai Andrásnál, megnyugodtam én. De nézzük, miről is van szó valójában! Nyújtsa fel a kezét, aki látott már korruptnak, adócsalónak vélt politikust belebukni adóhatósági vizsgálatba! És mert bárki bármennyire szeretné az ellenkezőjét állítani, a válasz az, hogy nem láttunk ilyet. Tehát úgy tűnik, ezek a vizsgálatok eddig is csak a nem holdudvarhoz tartozó vállalkozások, vagy a házmesterek országában elszaporodott névtelen bejelentések nyomán megnyomorított (kis)emberek ellen képeztek hatékony eszköz. E tekintetben az tűnik kézenfekvőnek, hogy ezután is legfeljebb a kisebb halaknak lesz okuk az aggodalomra, vagyis azoknak, akik nem érnek fel Mészáros Lőrincek immunitási szintjére, hogy csak úgy randomra és következmények nélkül elfelejthetnek bevallani 1 milliárdot.
Ha perverz lennék, azt mondanám, hogy én azért nyomokban-foltokban örülök ennek a hírnek,
mert számomra ez is azt jelzi, hogy a fiúk már a bukás utáni időszakra gondolva igyekeznek előre védettséget szerezni ama ügyeiket tekintve, amelyek mindenki másnak igen, Polt Péternek a legritkább esetben sem érik el az ingerküszöbét. Pedig szerintem előbb-utóbb eljön az az idő (akármikor is lesz), amikor megindulnak majd azok a bizonyos – fosztogatást elszámoltatni hivatott – eljárások.
Béla333
Jó úton jár a NAV?
A mezei állampolgárokról, hazai vállalkozásokról az utolsó bőrt is képesek lehúzni, de hogy az azeri sokmilliárdos kenőpénz kinél landolt, azt meg nem képesek kideríteni!
Hacsak ezt nem nevezzük jó iránynak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.